10-11-2021 17:42:00

Yine aynı il, yine aynı görüntü! 10 Kasım'da dağın eteğine Atatürk silüeti yansıdı

Yaz aylarında Ardahan’ın Damal ilçesinde beliren ve ’doğal mucize’ olarak nitelendirilen Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti, bu kez Çıldır ilçesinde ortaya çıktı. 10 Kasım’a özel silüetin belirdiği alanda açıklama yapan Gölebakan Köyü muhtarı Bunun gizli kalmasını istemedik dedi.
Yine aynı il, yine aynı görüntü! 10 Kasım'da dağın eteğine Atatürk silüeti yansıdı

Ardahan'ın Damal ilçesinde her yıl 15 Haziran-15 Temmuz'da 17.55-18.10 saatlerinde beliren Atatürk silüetinin bir benzeri bu kez Çıldır ilçesine bağlı Gölebakan köyünde ortaya çıktı. Silüetle ilgili gazeteci Suat İncedere'ye bilgi veren Gölebakan Köyü Muhtarı Sezgin Senemoğlu, "Bu güzelliği kamuoyuna sunmak gerek" ifadelerini kullandı.

"ATAMIZ BİZİM HER ZAMAN KALBİMİZDE"

Atatürk'ün daima kalplerde olduğunu belirten muhtar, "Atamızın sevgisi her zaman kalbimizde... Ancak bu güzelliği de insanlara ulaştırmak istedik. Bu silüet 2006 yılında Ahmet Karataş isimli bir arkadaşımız tarafından hayvan otlatılırken keşfediliyor. O benzetmiş, sonra resmini çekip getirdi. Biz de hak verdik kendisine. Ahmet kardeşimize de bu vesileyle teşekkür edeyim" dedi.

"6 KASIM'DA BAŞLAR 12'DE BİTER"

Açıklamasının devamında silüetin 6 Kasım ile 12 Kasım tarihleri arasında belirdiğini ifade eden muhtar, "Buraya ulaşım biraz zor ancak yetkililerimizin de imkanı var buraya yol yapmak için. Buranın turizme kazandırılmasını istiyoruz. Biz bu manzarayı görünce çok duygulandık" diye konuştu.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI