25-01-2024 23:22:52 Son Güncelleme: 25-01-2024 23:23:52

Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası 9 madde ile Tüm Dünya ya bildirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika süren toplantı sonrası alınan kararlar açıklandı. 9 maddelik bildiride terörle mücadelede kararlılık mesajı verilerek, "Ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerini ve uzantılarını, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde zaman ve mekan ayrımı gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğimiz bir kez daha hatırlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.
Yılın ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası 9 madde ile Tüm Dünya ya bildirildi

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde, Türkiye'nin kararlılıkla uyguladığı milli güvenlik siyasetinin, proje terör örgütleri üzerinden kurgulanan planlarla akamete uğratılamayacağının altı çizilerek, "Ülkemiz için tehdit teşkil eden tüm terör örgütlerini ve uzantılarını, uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımız çerçevesinde zaman ve mekan ayrımı gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğimiz bir kez daha hatırlatılmıştır." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan MGK toplantısının ardından 9 maddelik bildiri yayımlandı.

 

İşte bildiride yer alan 9 madde:

  1. Türkiye Yüzyılı'nda, Türkiye ekseni çerçevesinde; millî güvenliğimiz bakımından önem arz eden siyasi, askerî ve iktisadi gelişmeler değerlendirilmiş; 2024 yılında karşı karşıya kalınması muhtemel meseleler ile bu çerçevede yürütülecek faaliyetler ve alınacak tedbirler müzakere edilmiştir.
  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI