27-10-2020 19:30:17

Ardahan Ak Parti İl Başkanı Hakan Aydın dan Sendika Baskısına Tepki

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, belediyede ARBEL Şirketinde işçilerin baskı ve tehditle Hak-İş sendikasından ayrılıp Belediye-İş Sendikasına üye olmaları yönünde mobbing uygulanmasını kınadı
Ardahan Ak Parti İl Başkanı Hakan Aydın dan Sendika Baskısına Tepki

AK Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, belediyede ARBEL Şirketinde işçilerin baskı ve tehditle Hak-İş sendikasından ayrılıp Belediye-İş Sendikasına üye olmaları yönünde mobbing uygulanmasını kınadı.

         

Faruk Demir’e çağrıda bulunan Başkan Hakan Aydın, hükümet olarak her zaman işçilerin yanında olacaklarını, herkesin ayağını denk alması gerektiği mesajını verdi.

       

Başkan Aydın yaptığı açıklamada, “ Belediye başkanı olacağız, hiçbir siyasi ayırım yapmayacağız ve herkesi kucaklayacağız söylemleriyle oy devşirenlerin, koltuğa oturduktan sonra evine, alın teri ve beden gücüyle ekmek götüren bu zor şartlarda çalışan işçi kardeşlerimize sendika dayatması asla kabul edilemez. Sendikalar mücadeleye öncülük eden kuruluşlar olarak, işçinin,emekçinin hakkını ararlar. Ne kadar önemlidir ki, sendikalar milletimizin değerlerine ve ülke çıkarlarına sessiz kalmamalıdırlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın dediği gibi,’’ Türkiye'yi birlikte bugünlere getirdik, inşallah yine birlikte geleceğe taşıyacağız. 2023 hedeflerimize beraberce ulaşacağız, bizden sonraki nesillere 2053 ve 2071 vizyonlarımızı beraberce emanet edeceğiz. Çünkü biz bu milletin bağrından doğmuş kadrolarız, çünkü biz her şeyimizi borçlu olduğumuz bu ülkeye aşkla bağlı, bu millete hizmet etmeyi ibadet sayan, yüreğini ve bedenini bu yola adamış gönül erleriyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." Anayasanın 51. maddesi sendika seçme özgürlüğünü işçiye tanımıştır. Yine anayasanın aynı maddesi “Hiç kimse işçileri zorla sendikadan istifa ettiremez ve üye yapamaz” demektedir. (Madde 51. - Çalışanlar ve işverenler, üyelerinin çalışma ilişkilerinde, ekonomik ve sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için önceden izin almaksızın sendikalar ve üst kuruluşlar kurma, bunlara serbestçe üye olma ve üyelikten serbestçe çekilme haklarına sahiptir.) TÜRK Ceza Kanunu'nun 118. maddesine göre ise , işçiye sendika baskısı yapmanın cezası bulunmaktadır. Maddede, bir kimseye karşı sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişilerin, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı açıkça belirtilmektedir. İşçilere uygulanmak istenen bu baskının ne vicdanımız ne de kanunlarımız karşısında kabul edilebilirliği yoktur. Bu yaptırımların emeğiyle çalışan kardeşlerimize uygulanmaya devam etmesi halinde, her zaman ezilenin yanında olan partim ve yol arkadaşlarımla birlikte yine yanlarında olacağımızı bu duruma sessiz kalınmayacağını açık ve net olarak belirtmek isterim. Ardahan belediyesinin biran önce bu yanlışa dur demesi ve işçilerinin yanında olması gerekmektedir” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI