06-09-2020 12:39:38

Yediler İçtiler Bırakıp Gittiler Çıldır Gölü nün Etrafı İçler Acısı

Pandeminin insanları iyice evlere tıktığı şu günlerde bir çok insanın evden sıkılıp bunalması ve kendini insanlardan uzaklaştırarak doğayla iç içe zaman geçirmenin fırsatını bulduğu Çıldır Gölinde gelin görün ki insanlıktan nasibini almayanların çevreye verdiği zarar her geçen gün artıyor
Yediler İçtiler Bırakıp Gittiler Çıldır Gölü nün Etrafı İçler Acısı

Pandeminin insanları iyice evlere tıktığı şu günlerde bir çok insanın evden sıkılıp bunalması ve kendini insanlardan uzaklaştırarak doğayla iç içe zaman geçirmenin fırsatını bulduğu Çıldır Gölinde gelin görün ki insanlıktan nasibini almayanların çevreye verdiği zarar her geçen gün artıyor.

    Yaz ve kış turizmi açısından İlimizin ile İlçemizin göz bebeği haline gelen Çıldır Gölü gerek Arpaçay gerekse Çıldır tarafında bir çok etkinlik ve sosyal faaliyete ev sahipliği yapımakta. İlçemiz ve çevre illerden bir çok yerli ve yabancı turisti ağırlıyan göl hafta sonlarının uğrak mekanı haline geldi. Hafta sonraları piknik yapılacak en gözde mekan haline gelen Çıldır Gölü, beraberinde çevre kirliliği de her geçen gün arttırdı. Çıldır Belediyesi ve Kaymakamlığı Göl etrafından belli noktalara çöp konteynerleri koymuş olsa da insanlıktan nasibini almamış bir kitle çöplerini etrafa saçmaktan ve piknik alanında bırakmaktan imtina etmiyor.

  Bu durum karşısında rahatsızlığını dile getiren vatandaşlar " Çıldır gölü doğa harikası bakir bir alan, hafta içi hafta sonu bir çok ziyaretçisi oluyor. Bizlerde fırsat buldukça geliyoruz. Her gelişimiz de farklı bölgelerine gidiyoruz ama her bölgenin giderek kirlendiğinin farkındayız. Çoğu piknikçi çöplerini toplamadan gidiyor ve bu çöpler etrafa saçılıyor. Temizliğe daha fazla önem verdiğimiz şu günlerde çevre magandalarının bu tavrı kendi kişilik ve karakterlerinin bir göstergesi diye düşünüyoruz" dediler.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI