07-02-2022 17:57:37

Üsküdar'da binada patlama! Yaralılar var

Üsküdar'da 5 katlı binadaki patlama meydana geldi. Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek patlamada 4 kişinin yaralandığı söyledi. Yaralılardan birinin patlamanın etkisiyle dördüncü kattan aşağı düştüğü öğrenildi.
Üsküdar'da binada patlama! Yaralılar var
Üsküdar'da 5 katlı binada meydana gelen patlamada ilk belirlemeye göre 4 kişi yaralandı. Üsküdar'daki binada saat 13.30 sıralarında büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Patlamayla 4'üncü kattaki dairede büyük hasar oluştu. Çevredeki binalarda da hasar meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralanırken bina tahliye edildi.

Olay yerinden bilgi veren Demirören Haber Ajans'ından Murat Solak; "Binada bulanan yaralıları itfaiye ekipleri şuan çıkarıyor. Patlamanın şiddetiyle vatandaşlar dışarıya çıktı. Polis ekipleri şerit çekerek önlemlerini alıyor. Ekiplerin çalışması devam ediyor. Burada bir panik havası mevcut. Doğalgaz kaynaklı olduğu söylendi ama net bir bilgi yok. Ekipler çalışmalarına devam ediyor. Güçlü bir patlama oldu. Mahalle sakinleri çevredeki binalarda sallandığını söyledi. Biz 3 yaralının çıktığını gördük ama artabilir" dedi.

VALİ YERLİKAYA: DOĞAL GAZ KAYNAKLI

Patlama sonrası Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, patlamanın doğal gaz kaynaklığı olduğunu belirterek: "Üsküdar’da ilk belirlemelere göre doğalgaz nedeniyle meydana gelen patlamada yaralanan 4 hemşehrimize Allah’tan acil şifalar diliyorum"  dedi.

KAYMAKAM: ÇEVRE BİNALAR BOŞALTILDI

Patlama sonrası açıklama yapan Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek; ilk tahminlerine göre patlamanın doğal gaz kaynaklı olabileceğini söyledi.

Demiryürek; "Zemin dahil 5 katlı bir binanın son katında ekiplerimizin ilk tahminlerine göre; doğal gaz kaynaklı olduğu düşünülen bir patlama meydana geldi. Binanı son katı tamamen tahrip olmuş durumda. 4 yaralımız var, hastaneye intikalleri sağlandı. Binada başka yaralanın olup olmadığı bina emniyeti sağlandıktan sonra tespit edilecek. Yıkılma ihtimaline karşı çevredeki binalar boşaltıldı. Bana verilen bilgiye göre 2 yaralının durumu ağır. Kolonlar duruyor ama bütün duvarlar patlamanın etkisiyle dışarıya göçmüş durumda. Yaralılar ilk belirlemelere göre o katta yaşayanlar" ifadelerini kullandı. 

'BİNANIN YIKIMI YAPILACAK'

Demiryürek, "En üst katında doğalgazdan olduğunu düşündüğümüz,  3 öğrencinin birlikte kaldığı evde patlama meydana geldi. 4 yaralı var. 2'sinin durumunun ağır olduğu yönündeydi ancak durumlarının iyi olduğu yönünde bilgi geldi. Binanın üst katı kullanılmaz durumda. Biraz sonra itfaiye ve belediye ekiplerinin incelemesinin ardından üst katlar tedbiren yıkılacak daha sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek" dedi. Demiryürek yaralananlardan birinin öğrenci olduğunu kaydetti.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI: İRKİLDİK, ÇOK ŞİDDETLİ BİR PATLAMAYDI

Üsküdar belediye Başkanı Hilmi Türkmen patlamanın 13.30'da meydana geldiğini belirtirken, 'Merkez mahallemiz burası. Saat 13.00 sularında çok şiddetli patlamayla irkildik adeta. Çok şiddetli bir patlamaydı. Gerçekten korkunç bir sesti. Burası 4 katlı bina. En üst katında oldu. Şu andaki bilgilere göre doğal gaz kaynaklı. 4 yaralı arkadaşımız var. 4'ünün durumu da iyi. Birisi biraz ağır. Patlamanın şiddetiyle 4. kattan düşen birisi var, hayati tehlikesi yok. Bütün yararılar tedavi altına alındı. Binalarda hasar oluştu. 6 binayı derhal tahliye ettik. Patlamanın olduğu daire zaten kullanılamaz hale geldi. Biz bütün sokaktaki binaları tahliye ettik, elektrik ve doğal gazı kestik tedbir amaçlı.' dedi.

'BİR PANİK HAVASI VAR'

Bölgede bulunan CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ise  son durumu şu sözlerle aktardı; "Yaralıların muhtemelen binada yaşayan kişiler olduğu düşünülüyor. İkisi ayakta tedavi edilebilir durumda olduğu bilgisi geldi. İki yaralanın ise daha ağır olduğu bize gelen bilgiler arasında. Patlamanın olduğu kattaki kişilerin yaralandığı düşünülüyor. Bununla ilgili incelemeler yapılıyor. Patlamanın olduğu bina boşaltıldı. Burası Üsküdar'da binaların oldukça sık ve birbirine yakın olduğu bir bölge. Dolayısıyla etrafa parçalar saçıldı, yakınındaki evlere zarar verdi. O binalardaki insanlar da dışarıya çıktılar, evlerine dönmediler. Bir panik havası var. Oldukça yüksek sekli bir patlama yaşandı"

BOMBA PATLADI ZANNETTİK"

Mahalle sakini Adem Coşkun, "3 bina yanda oturuyorum. Çok ses çıktı. Büyük bir bomba patladı zannettik. Biranda kendimizi dışarıya attık. Dışarı çıktığımızda bu manzarayı gördük. Aşırı bir ses çıktı. Kulaklarımız çınladı. Evler sallandı. Doğalgaz kaynaklıymış. 2 yaralıyı ambulansla götürdüler. Bir yaralı da kafasından yaralıydı.  Komşularımız" dedi.

"O AN ŞUUR KAYBI YAŞADIK"

Başka bir mahalle sakini kadın, "Telefonla görüşüyordum. Biranda bir patlama sesi geldi. O an şuur kaybı yaşadık. Aşırı derecede gürültülüydü. Doğalgazdan patladı diye söylediler" diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI