02-07-2020 01:03:37

Türkiye'den Fransa'ya 'Libya' tepkisi!

Son dakika haberine göre, Türkiye'nin Fransa Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'dan Fransız senatörlerin karşısında sert açıklamalar geldi. İsmail Hakkı Musa, Fransa'nın Libya'ya yönelik politikasını "taraflı" olarak nitelendirdi.
 Türkiye'den Fransa'ya 'Libya' tepkisi!

Reuters haber ajansının son dakika koduyla duyurduğu habere göre, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, bugün yaptığı açıklamada, Fransa'nın Libya'ya yönelik politikasının "taraflı" olduğunu söyledi. İsmail Hakkı Musa ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın Halife Hafter'in yararına Birleşmiş Milletler silah ambargosu ihlallerine göz yumduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Musa, konuşmasında "Fransa'nın Libya politikasındaki yanlı ve ikiyüzlü tutumu, Birleşik Arap emirlikleri ve Mısır'ın Birleşmiş Milletler ambargosunu delmesine göz yummasına sebep oluyor" dedi.

Ambargoyu umursamayan bu ülkelerin Hafter'e yardım sağlayan uçakları her gün kaldırarak ambargoyu deldiğini ancak bunun başta Fransa olmak üzere batılı güçler tarafından sorgulanmadığını söyleyen büyükelçi Fransız senatörlerden bu konuda cevap istediklerini belirtti.

Musa konuşmasında Fransa'nın süreci yönetirken yanlı tercihler yaptığını ve bunun da Hafter'in elini kuvettlendirdiğini söyledi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI