14-09-2023 17:53:21

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ardahan’ı ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ardahan'da Baro Başkanlığı başta olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ardahan Barosunu ziyaret eden Sağkan, Baro Başkanı Av. Murat Yolcu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ardahan’ı ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Ardahan'da Baro Başkanlığı başta olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ardahan Barosunu ziyaret eden Sağkan, Baro Başkanı Av. Murat Yolcu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ardahan Baro Başkanı Murat Yolcu ile Ardahan Barosu için yapılacak olan yeni hizmet binasıyla ilgili fikir alışverişinde bulunan Sağkan, daha sonra meslektaşlarıyla bir araya gelerek, avukatlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu sorunlara ve TBB’nin bu sorunların çözümüne yönelik faaliyetlerine ilişkin bir sohbet gerçekleştirdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, burada gazetemize yaptığı açıklamada, “Ardahan Barosu hizmet binasının yapımına 2024 yılında başlayacağız. Kendi dönemimiz bitmeden 2024 Aralık ayından önce Ardahan’a ve burada ki meslektaşlarımıza bu binayı büyük oranda inşaat şartları elverdiği oranda teslim etmiş olacağız” dedi.

Baro yeni hizmet binasının 6 Şubat depreminden dolayı ertelendiğini aktaran Sağkan şöyle konuştu; “Ardahan Baromuzun binasının yapımına inşallah 2024 yılında başlayacağız. Ardahan Baro Başkanımız Murat Yolcu, Ardahan Barosu binası için gerekli izinleri alabilmek için sürekli Ankara’daydı. Baroya ait tüm birimler yeni hizmet binası çatısı altında toplanacak. Adli kompleksin içerisinde baro idari binalarının bulunmasını önemsiyoruz. Aynı kampüste hem hüküm merciinin hem iddia makamının hem de savunma makamının bu meslek gruplarının onuruna uygun çalışma alanlarının bulunması bağımsız yargı ve hukuki güven anlamında önemli bir göstergesi, simgesi. Murat Yolcu Başkanımıza ve yönetimine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç Barolar Birliğine düşen bir kısım. Bizlerde buna ilişkin faaliyetlerimize daha önce başlayabilirdik. Fakat 6 Şubat deprem felaketi nedeniyle sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonumuzda ki bütün kaynağımızı sadece sağlık harcamalarımıza ayırdığımız kısım haricindeki bütün kaynağımızı deprem bölgesine ayırdık. Orada 9 bin meslektaşımız evini veya bürosunu kaybetti. Onların tekrardan ayakta kalabilmeleri ve çalışma alanlarına ulaşmaları için ekonomik destek sunmamız gerekiyordu. Depremde 122 meslektaşımızı kaybettik. 122 meslektaşımızın geride bıraktıklarına Barolar Birliği olarak sahip çıkmaya çalıştık. Ekonomimizi 2023 yılsonuna kadar tamamen deprem bölgesi için belirledik. Ancak önümüzde 2024 yılı var. Türkiye Barolar Birliği kamu niteliğinde meslek örgütü. Hizmet binası alım, satım işlemlerinde de kamu ihale kurumunun prosedürlerini takip eden bir kurum. Bizler açısından işlemlerin bürokratik kısmı da var. Belediyelerden gerekli bütün onaylar alındıktan sonra öncelikli olarak imari proje ihale süreci devamında da yapım ihale süreci gerçekleştirilecek. Ardahan’ın dezavantajlı konumu var, doğa şartlarından kaynaklanan dezavantaj. İnşaat süresi batıya göre daha kısa bir zaman diliminde. Ardahan’da inşaat takvimi açılıncaya kadar imari proje ve yapım ihalelerini bitirmiş kazma vurur hale gelmiş olmamız gerekiyor. Kendi dönemimiz bitmeden 2024 Aralık ayından önce Ardahan’a ve burada ki meslektaşlarımıza bu binayı büyük oranda inşaat şartları elverdiği oranda teslim etmiş olacağız” diye konuştu. 

Sağkan, “Bizim bu ziyaretlerde ki amacımız Baro başkanımız, yönetimlerimiz ve meslektaşlarımızla bir araya gelmek. Baroların sorunlarına ilişkin fikir alışverişi yapmak ve aynı zamanda ilde protokol ziyaretleri de gerçekleştirmek. Bu ilişkileri önemsiyoruz, çünkü Baromuz kamu niteliğinde meslek örgütü. Burada belediyeyle, valilikle, başsavcılıkla ve adalet komisyonu başkanlığıyla ortak çalışmalar yürütüyoruz. Protokol ziyaretlerimizi de gerçekleştirip, işbirliğini daha sağlamlaştıran görüşmeler yapmak. Burada en önemlisi meslektaşlarımızı dinlemek, birebir onların huzuruna gelmek, onlardan ilk ağızdan eleştirilerini, düşüncelerini ve görüşlerini almak” şeklinde konuştu.   

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Ardahan Baro Başkanı Av. Murat Yolcu karşılıklı hediye takdiminde bulundular.

TBB Başkanı Sağkan’ı Ardahan Barosunda ziyaret eden Ardahan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İskender Alihanoğlu’da Sağkan’a Atatürk siluetinin yer aldığı tablodan hediye ederek ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Sağkan daha sonra Vali Hayrettin Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut ve Adalet Komisyon Başkanı Naciye Görmez’e de birer ziyaret gerçekleştirdi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI