01-09-2023 17:37:14 Son Güncelleme: 01-09-2023 17:53:14

Türkgözü Sınır kapısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Ardahan Türkgözü Sınır Kapısı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Yenileme ve modernizasyon çalışmalarının tamamlandığı sınır kapısında düzenlenen törene Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve Gürcistan temsilcileri de katıldı. Bakan Bolat, açılışta yaptığı konuşmada daha fazla ticaret ve refah dileğinde bulundu.
Türkgözü Sınır kapısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yenileme ve modernizasyon çalışmaları tamamlanan Ardahan Türközü Sınır Kapısı'nda tören düzenlendi.

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç ve Gürcistan temsilcilerinin de katıldığı törende konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Daha fazla ticaret, daha fazla berekete, refaha, huzur ve barışa vesile olması dileğiyle hep birlikte açılış kurdelesini kesiyoruz, Rabbim hayırlı ve uğurlu eylesin" diyerek açılışı gerçekleştirdi.

Yenilenen Türkgözü Gümrük Kapısının açılışı Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile yapıldı.  Açılışta konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin geçen yıl itibariyle 620 milyar dolar ihracat ve ithalat toplamı olan dış ticaretinin gerçekleştirdildiği 152 gümrük kapısının yönetiminden sorumlu olduklarını söyledi.

 

Bakan Bolat,  "Gümrük kapılarının modernize edilmesinde TOBB ile işbirliği yaparak 13 tane gümrük kapısını modernize ettik. Gürbulak'ta çalışmalar devam ediyor. İnşallah onun da açılışını birlikte yapacağız. Birlikte Türkiye'mizin dış ticaretinin artması ve Türkiye'nin gerek ulaştırma koridoru, ticaret koridoru, transit ticaret koridoru olması noktasında çok önemli bir faaliyeti birlikte icra ediyoruz. Dış ticaretimiz ne kadar artarsa ülkeler arasındaki barış ve dostluk artacak, refah artacak. Ülkelerin büyümesi, zenginliği artacak. Türkiye'miz uluslararası ticaret açısından çok önemli bir ulaştırma koridorunun tam merkezinde yer alıyor. Doğu, batı ekseninde kıtaları birbirine bağlayan stratejik, coğrafi bir konuma sahibiz. Bu da bize Allah'ın bir nimeti. Burada bizi Kafkaslara, Rusya'ya, kuzeye ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine ve uzak doğuya İpek yoluyla bağlayan çok önemli bir geçiş noktası olarak da komşu ülke Gürcistan'la çok önemli bir sınırı paylaşıyoruz. Bu sınırımızda 3 tane gümrük kapımız var. Her iki ülkeye de hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

ayında ise 3,5 milyona ulaşmış bulunmaktadır. Günlük yolcu trafiği 16 bin civarındadır. 2022'de gümrük kapılarımızda, ülkemiz genelinde 9,5 milyon aracın, toplam 28 milyon yolcunun işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu kadar yüksek trafiğin yönetilmesi için modern ve gelişmiş bir altyapıya çok büyük ihtiyaç varrdı. Dijital alt yapısı tamamlanan X RAY ışınları ile kontroller yapılmaktadır. İnsan kaynağımızı da sürekli netilik ve nicelik olarak artırıyoruz. Diğer kurumlarla da elektronik veri alışverişini gerçekleştiriyoruz. Tek pencere uygulamasıyla da dış ticarete konu eşyaya ilişkin gümrük işlemlerini hızlandırıyoruz."dedi 

Bakan Bolat ve beraberindekiler açılış sonrası sınır kapısında incelemelerde bulundu

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI