08-07-2022 16:00:00

Türk tekstil firmalarından Paris çıkarması

Geçtiğimiz yılı 12,9 milyar dolar ihracatla kapatan Türk tekstil sektörü, 2022 yılında da ihracatını artırmaya yönelik çalışmalara odaklandı. Üretim ve istihdam amaçlı çalışmayı ön plana çıkartan Türk tekstil sektörü, Fransada düzenlenen dünyanın en büyük tekstil fuarlarından Premiere Vision Paris’e 212 Türk firması ile katılım sağladı.
Türk tekstil firmalarından Paris çıkarması

 

 

5-7 Temmuz tarihinde dünyanın her yerinden birçok tekstil firmasının katıldığı Premiere Vision Paris tekstil fuarında Türk tekstil firmaları da yerlerini aldı. Bu katılımın tekstil sektörüne çok faydalı olacağını söyleyen İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Üyesi Natan Yakuppur, fuarın Türk tekstil sektörünün tanıtımı ve katma değerli ihracatı için büyük öneme sahip olduğunu belirtti. 

“FUARIN TÜRK TEKSTİL SEKTÖRÜNE ÇOK FAYDALI OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUZ” 

Fuarın çok hareketli geçtiğini vurgulayan Natan Yakuppur, “Bu sene gördüğümüz kadarıyla çok hareketli bir fuar geçiyor. Bunun Türk tekstil sektörüne çok faydalı olacağını tahmin ediyoruz. Beklentilerimiz içinde 15 milyar dolar gibi bir ihracat planlanıyor. Birçok tanıdığımız ve müşterilerimiz geliyor, stantlarımızı geziyor. Türkiye’nin çok önemli bir konumda olduğunu anladılar. Bize bunu siparişleriyle hissettiriyorlar. Gelecekte çok daha iyi olacağını ümit ediyorum. 2022 yılının sonunda da Türk tekstil sektörü olarak 15 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.  

YILIN İLK YARISINDA 6,8 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Türk tekstil sektörü 2022 yılının Ocak-Haziran döneminde 6,8 milyar dolarlık ihracata ulaştı. Sektör geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 9,9 artış yakaladı. Yılın ilk 6 ayında en fazla tekstil ihracatı yapılan ülkeler sırasıyla yüzde 23,8 artışla İtalya, yüzde 2,2 artışla Almanya ve yüzde 17,5 artışla ise ABD oldu.

 

 

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI