13-07-2020 00:38:11

Trump’tan yine özel af!

ABD Başkanı Donald Trump, 2016’daki seçim kampanyası döneminde danışmanlığını yapan ve “Kongreye yalan söylemek” ile “adaleti engellemek” gibi suçlardan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Roger Stone’a özel af uyguladı.
Trump’tan yine özel af!

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, Başkan Trump’ın Özel Af Kararnamesi imzaladığını duyururken, “Stone, solcular ve medyadaki müttefiklerinin, Trump’ın başkanlığını baltalamak için uzun yıllardır uyguladığı bir çaba olan Rusya tezgahının kurbanıdır” ifadesini kullandı.

Roger Stone, Özel Yetkili Savcı Robert Mueller’in yürüttüğü, Rusya’nın 2016’da ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarının araştırıldığı soruşturma kapsamında geçen yıl ocak ayında gözaltına alınmıştı. İddianamede, Stone, Trump’ın rakibi Hillary Clinton’ın kampanya yöneticisi John Podesta’nın, Rus bilgisayar korsanları tarafından ele geçirilen ve Wikileaks’te yayımlanan e-posta yazışmalarıyla ilgili suçlanmıştı. Savcı Mueller, Stone’un Wikileaks’in elindeki bilgilerden haberdar olduğunu öne sürmüştü.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI