06-06-2020 10:24:42

Torunoğlu, İkinci El Araba Fiyatlar Şu An En Üst Seviyede

İkinci el otomobil piyasası son günlerde gözle görülür bir artış gösterirken, fiyatların yükselerek tavan yapması dikkat çekti
Torunoğlu, İkinci El Araba Fiyatlar Şu An En Üst Seviyede

Ardahan ´da galerici esnafı, piyasada sıfır araç bulunamadığından dolayı ikinci el araca yoğun talebin olduğu, bu yüzden de ikinci el piyasasının yükseldiğini söyledi. Fiyatların haftalık, hatta günlük olarak bile değişkenlik gösterdiğini söyleyen esnaf, fiyat değişikliklerini takip etmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Fiyatların en üst seviyede olduğunu ve bu artışın süreceğini söyleyen Beren Otomotiv işletmecisi Uğur Torunoğlu, vatandaşların sosyal medya ve sanal sitelerde al-sat yapmaları galericileri ve araç fiyatlarını büyük ölçüde etkilediğini söyledi.

Torunoğlu, "Fiyatlar şu an en üst seviyede ve bu böyle devam edecek. Sıfır araç fiyatları yükseldikçe ikinci el araçların da fiyatı yükselecek. Şu an piyasa çok hızlı. Fiyat değişikliklerine yetişemiyoruz. Temiz araç bulma sıkıntımız var ve biz garantili, ekspertiz raporlu otomobil satmak zorundayız. İşimiz zor, temiz araba bulmak da zor, müşteriyi memnun edebilmek de zor. Şu an yaptığımız iş çok zor. Temiz araç bulmak için şehir dışına bile çıkıyoruz. Vatandaşlarımızı memnun edebilmek için her şeyi yapıyoruz. Sattığımız bir aracın fiyatı mesela 70 bin lira ise bir sonraki hafta 5 bin lira, 6 bin lira artış gösterebiliyor. Piyasayı takip edemiyoruz. Vatandaşlarımız araç almadan önce bizi arayıp fiyat istiyorlar. Şuan itibariyle fiyat vermekte zorlanıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız genel olarak sosyal medya ve sanal sitelerde al-sat yapmaktalar. Bu tür satışlar bizi ve araç fiyatlarını çok etkiliyor” dedi.  

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI