23-08-2021 14:12:42

Taştan Türkiye Kent Konseyi Başkanlığı Olarak Ardahan ın Vizyonunu Yansıtacağız

Başkan Taştan, başkanlığını devralacağımız Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Edirne´den Ardahan´a daha işlevsel ve toplumumuza ve kentlere değer katan bir çalışma anlayışı ile yöneteceğiz" ifadesini kullandı
Taştan Türkiye Kent Konseyi Başkanlığı Olarak Ardahan ın Vizyonunu Yansıtacağız

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensubu gazeteciler ile bir araya geldi. Başkan Taştan, başkanlığını devralacağımız Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Edirne´den Ardahan´a daha işlevsel ve toplumumuza ve kentlere değer katan bir çalışma anlayışı ile yöneteceğiz" ifadesini kullandı.

 


Başkan Burak Taştan; "Biz 2010 yılından beri basınla bir araya geliyoruz. Toplantılarımıza ilgi gösterdiğiniz için de ayrıca Kent Konseyi adına teşekkür ediyorum. Ardahan kent konseyi yerelde yaptığı çalışmalar dışında önümüzdeki ay itibariyle Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin dönem başkanlığını üstlenmiş olacağım. Bu görevi şahsımın olarak görmüyorum. Tüm Ardahan´ın dönem başkanlığı olarak görüyorum. Bu süreçte bizlere en önemli katkıyı hiç şüphesiz siz değerli basın mensupları verecektir. İlimizdeki seçilmişler ve atanmışların hukuki ve yasal çerçevede eleştiri hakkı olan siz basın mensuplarının otokontrol ve denetim görevi gördüğünüze inanmış bir kişiyim. Hem bu süreci değerlendirmek hem de yereldeki şehrimizin sorunlarını sizlerle tartışmak adına yaptığımız bu toplantı çok değerlidir" açıklamasında bulundu.

KÜRESEL ISINMAYA YÖNELİK ACİLEN EYLEM PLANI YAPMALIYIZ

Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan, küresel ısınmaya dikkat çekerek, acilen bir eylem planı hazırlanması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi; "Son 50 yılın en kurak bir yazı geçirdiğimiz bu süreçte kentin idarecileri ve siz basın mensuplarıyla bu süreçte nasıl bir eylem planı yapılması gerektiğini tartışmamız gerektiğini düşünüyorum.  Bu planları yapmasak uzun vadede bu işin altından kalkamayacağımızı düşünüyorum. Küresel ısınmadan, göçmen krizine, ekonomik sıkıntılardan kentsel dönüşüme eylem planlarımızı biran önce hazırlayıp uygulamaya koymamız gerekmektedir. Bu vesile ile Ardahan´daki tüm belediye başkanlarına Kent Konseyi olarak bir çağrıda bulunmak istiyorum.  Çok kısa sürede önümüzdeki 20-30 yılın planlarını biran önce yapmamız gerekmektedir. Ortak bir çalışma ile işbirliği yapmamız gerekmektedir. Kentlerin önceliği artık parklar olmaktan çıkıp, küresel ısınma ve iklim krizi ile su sorunlarına çözümler üretmekten geçecektir."

TÜRKİYE KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI OLARAK ARDAHAN´IN VİZYONUNU YANSITACAĞIZ

Türkiye Kent Konseyi Başkanlığını devralmaya hazırlanan Ardahan Kent Konseyi Başkanı Burak Taştan; "Önümüzdeki ay Ardahan Kent Konseyi olarak devralacağımız Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin çalışma planını hazırlıyoruz. Kısa bir süre içinde bu planımızı yürütme kurulumuzun onayına sunacağız. Başkanlığını devralacağımız Türkiye Kent Konseyleri Birliğinin Edirne´den Ardahan´a daha işlevsel ve toplumumuza ve kentlere değer katan bir çalışma anlayışı ile yöneteceğiz" ifadesini kullandı.

TAŞTAN: ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR

Ardahan Üniversitesi hakkında son günlerde hem yerel basında hem de ulusal basında çıkan haberlere de değinen Başkan Taştan; "Üniversitemiz Ardahan´ımızın göz bebeğidir. Hepimizin gelecek umutlarının olduğu bir bilim yuvasıdır. Ardahan Üniversitesi kimsenin babasının malı değildir. Yöneticiler idareciler gelip geçer ancak Üniversitemize hep birlikte sahip çıkmamız durumda aksaklıklarında çözülebileceğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

 
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI