06-05-2020 11:47:05 Son Güncelleme: 06-05-2020 12:04:05

Sudan da Rahatsızlanan Ardahanlı Muhammed Hanifi Aydın Türkiye ye Getirildi

Ardahanlı Muhammed Hanifi Aydın, Koronaviris (Covid-19) yakalandığı Sudan’dan Ambulans Uçak ile Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.
Sudan da Rahatsızlanan Ardahanlı Muhammed Hanifi Aydın Türkiye ye Getirildi

Ardahan lı Muhammed Hanifi Aydın, Koronaviris (Covid-19) yakalandığı Sudan’dan Ambulans Uçak ile Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alındı.

Sudan’a çalışmaya giden ve orada Koranavirüse yakalanan ve kronik hastalığı olan babası Muhammed Hanifi Aydın için yardım talebinde bulunmuştu ve talebi karşılık buldu. Sınırlar kapatılıp uçak seferleri iptal edilen ve bulunduğu yerde tedavi edilmeyen Ardahan Göle Samadöken Köylü doğumlu Muhammet Hanifi Aydının mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti tarafından giderildi 

Sağlık Bakanlığı korona virüsle mücadele çalışmaları kapsamında yurtdışındaki Türk vatandaşlarını Türkiye'ye getirmeye devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerinde virüse yakalanan vatandaşlarına sahip çıkan bakanlık, bu kez Sudan'da bulunan bir Türk vatandaşının yardım çağrısına koştu.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki ambulans uçak, başkent Hartum'da Alsaaha Hastanesi'nde korona virüs tedavisi gören Türk vatandaşı 56 yaşındaki Muhammed Hanifi Aydın'ı, tedavisini devam ettirmek üzere İstanbul'a getirdi.

Tedavisine İstanbul'da devam edecek

Saat 20.15'de Atatürk Havalimanı'na inen ambulans uçağı, apronda tam teşekküllü ambulanstaki sağlık ekipleri karşıladı. Sağlık tedbirleri uygulanarak uçaktan ambulansa nakledilen Aydın daha sonra, tedavisinin devam edeceği Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi.

Sağlık Bakanlığı, korona virüsle mücadele kapsamında geçtiğimiz günlerde de dünyanın farklı ülkelerinde bulunan Türk vatandaşlarını yurda getirmişti.

AK PARTİ ARDAHAN İL BAŞKANI HAKAN AYDIN DAN TEŞEKKÜR 

Ak Parti Ardahan İl Başkanı Hakan Aydın, sosyal medya sayfasından yaptığı açıklama şöyle:

Sudan’da bulunan hemşehrimiz Muhammed Hanifi Aydın ambulans uçakla Sudanın başkenti Hartum’dan İstanbul’a getirildi. Ailesinin ve Ardahanın gözü aydın olsun. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Bakanlarımız Sayın Süleyman Soylu, Sayın Fahrettin Koca ve Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI