27-01-2024 13:27:05

Sıcaklıklar düşüyor! İstanbul kara teslim olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre; İstanbul dahil birçok ilde kar yağışı etkili olacak. Ayrıca 28 il için de sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi.
Sıcaklıklar düşüyor! İstanbul kara teslim olacak

Yurt genelinde kış ayları etkisini günden günde daha da hissettiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporuna göre kar ve sağanak etkisini artıracak.

AKOM, İSTANBUL'A KAR UYARISI YAPTI

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Akom, pazar akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da kar yağışı beklendiğini açıkladı. AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Bugün yağmur şeklinde görülecek yağışların pazar günü karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması bekleniyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar ise yerel kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanabileceği öngörülüyor.

HAVA SICAKLIĞI 2-4 DERECE DÜŞECEK

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların 2-4 derece daha soğuyarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde il genelinde yağış geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

28 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Kars, Muş, Sakarya, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu kar uyarısı...
  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI