"gazetehaberi/73/s/keywords/gazetehaberi/44/erzurum-/s/keywords/gazetehaberi/73/s/keywords/gazetehaberi" İLE İLGİLİ HABERLER

Palandöken'de kayak heyecanı aralık ayının ilk haftasında başlayacak
Ağırlıklı olarak yerli turistlere ev sahipliği yapan Palandöken Kayak Merkezi, bu sezon özellikle Rusya, Ukrayna, Azerbaycan ve Avrupa ülkelerinden rezervasyon yaptıran misafirlerini de ağırlayacak - Sway Otel Genel Müdürü Ömer Akça: - "Bu yıl Palandöken'de inşallah iyi bir sezon geçireceğiz öngörüsü var. Veriler ve rezervasyonlar da o yönde, bu biz otelcileri mutlu ediyor. Kayak sezonunu ilk açan kayak merkezi olacağız" - Palan Otel Genel Müdürü Ali Güney: - "Özellikle yılbaşı ve sömestr dahil iç pazardan rezervasyonlar alıyoruz. 26 Aralık itibarıyla büyük ihtimalle Ukrayna'dan uçaklar Erzurum'a inecek ve iyi bir sezon atlatacağız"
Erzurum'daki depremlerde mühendislik hizmeti almamış yapılar hasar gördü
Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özer: - "Genel olarak gözlemlediğimiz husus, bölgede mühendislik hizmeti almamış yapıların hasar gördüğüydü. Neticede bu 5,1 büyüklüğündeki, orta büyüklükteki bir deprem. Bu depremlerde mühendislik hizmetleri almış, deprem yönetmeliğine uygun imar edilmiş yapıların hasar görmesi beklenmiyor"
Palandöken ve Cıbıltepe kayak merkezleri beyaza büründü
Erzurum'un Palandöken ve Kars'ın Cıbıltepe kayak merkezleri kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı
Erzurum ve Kars kar yağışıyla beyaza büründü
Erzurum ve Kars'ta etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürüdü
Erzurum'da 3 bin 148 metre rakıma Otomatik Meteoroloji  Gözlem İstasyonu kuruldu
Atatürk Üniversitesinden, Türkiye’nin 3 bin 148 metre ile en yüksek rakımlı meteoroloji istasyonu olma özelliğini taşıyan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonunun (OMGİ), Erzurum'daki Doğu Anadolu Gözlemevinde (DAG) kurulduğu bildirildi
Erzurum'daki depremden etkilenenlerin yaraları sarılıyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban: - "Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ilk andan itibaren gidermeye gayret ettik. Evleri ağır hasarlı olanların çadırları, sobalarıyla birlikte kuruldu. Her bir ailemize de yetecek miktarda erzakları teslim edildi. Devletimizin tüm birimleriyle vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz"
Adalet Bakanı Gül, Erzurum'da AK Parti İl Başkanlığında konuştu:
"Türkiye, eski Türkiye'nin birçok alandaki vesayetini AK Parti ile sona erdirdi. Özgürlükler önündeki engelleri kaldırdık ve vesayetle mücadele ettik. Tüm bu mücadeleleri yaparken her bakımdan gayretlerimizi sürdürdük. Türkiye'de başı açık ya da kapalı olsun insanların kılık kıyafetine karışıldığı, düşüncesine ve yaşam tarzına müdahale edildiği bir dönemden isteyen istediği gibi inanır, inandığı gibi de yaşar anlayışına AK Parti getirdi" - "2023'e doğru giderken muhalefetin tek bir derdi var. Ülkemizi daha iyi bir yere getirme, daha iyi projelerle Türkiye'yi yeni yüz yıla taşıma projeksiyonu yok. Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtlığından başka hiçbir vizyon ve projeyi göremiyoruz ama onlar ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimin galibi milletimiz olacaktır ve 2023'te milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı olacaktır"
Adalet Bakanı Gül, Erzurum'da Adli Tıp Kurumu hizmet binası açılışında konuştu:
"Adli Tıp Kurumu, vatandaşların adalete erişimini gecikmeden sağlayan ve gerçek suçla mücadele, delilleri ortaya koyma süreci bakımından çok değerli ve önemli bir kurum"
Erzurum'daki depremde evleri hasar görenlere konteyner ulaştırıldı
Evlerin hasar gördüğü ve ahırların yıkıldığı mahallelerde AFAD tarafından gönderilen konteynerler, ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor - Türk Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil: - "Gıda ve aş desteğinin yanı sıra depremden etkilenen köylerdeki öğrenci çocuklarımızın mont, pantolon ve bot gibi kışlık elbise ihtiyaçlarını tespit edip karşılayacağız"
Adalet Bakanı Gül, Erzurum'da infaz koruma memurlarının yemin töreninde konuştu:
"Özellikle ceza infaz kurumu personelimizin özlük hakları ile ilgili çok önemli iyileştirmeler yaptık ama bunların daha da artırılması kararlılığındayız" - "Sözleşmeli personelimizin kadroya geçmesi ve özlük haklarının bu anlamda daha da iyileştirilmesi, bu dönemde yine neticeye varacağımız konular içerisinde olacaktır"
HABER ARŞİVİ
BİZİ TAKİP EDİN
YUKARI