22-10-2021 20:24:43

Posof Tekstil Fabrikası sahibi Ömer Uçar dan Açıklama

Ardahan Posof Tekstilde çalışan birkaç bayanın paramızı alamadık açıklamalarının ardından, Posof Tekstil Fabrika sahibi Ömer Uçar’dan gazetecilere açıklama geldi
Posof Tekstil Fabrikası sahibi Ömer Uçar dan Açıklama

Asıl bu olayda kendilerinin mağdur olduğunu belirten Uçar, İş-Kur Müdürlüğünün yapmış olduğu hatayı bize yüklemeleri manidardır.

ASILSIZ İDDİALARLA BENİ YILDIRAMAZLAR

Ardahan Posof Tekstil Fabrikası sahibi Ömer Uçar kameraların karşısına geçerek yaptığı açıklamada şunları dile getirdi, “Son bir haftadır işletmelerim hakkında asılsız iddialar ve karalama kampanyaları yapılmaktadır. Biz kendi doğup büyüdüğümüz şehrimize bu işletmeyi getirmek için 20 yıl emek verdik. Ama kendi memleketimize geldik iki yıldır sürekli bizimle uğraştılar birileri, hep önümüze bir şeyler çıkarmaya çalıştılar ama ben Ardahan sevdalısıyım kim ne yaparsa yapsın, Ardahan’a yatırım yapmaya devam edeceğim” dedi.

İŞKUR DURMADAN TARİHİ İLERİYE ATTI…

İşe alımların ve İŞKUR’la yapılan sözleşmeleri bir bir anlatan Ömer Uçar sözlerini söyle sürdürdü: “26 Ağustos tarihinde Ardahan İŞKUR İl Müdürlüğüne Ardahan’da fabrika kuracağımızı açıkladım. İŞKUR Müdürlüğü ilan verdi, personel çağırdı. Biz İŞKUR’a gittik ve personeller için mülakat yapılarak 50 işçi alımı yapıldı.

İŞKUR 1 Eylül tarihinde kursun başlayacağını bütün personele açıkladı. Bizde hızlı bir şekilde fabrikamızı bitirdik.

İŞKUR ayın 30’unda bize kursun 1 Eylül’de değil 7 Eylül’de başlayacağını bildirdi. Bizimle çalışacak arkadaşları arayarak bilgi verdik. Bu sürede gelip arkadaşlarınızla tanışabilirsiniz, makinaları öğrenebilirsiniz dedik. Gidiş dönüş için araç ayarlarız, yemek veririz dedik.

Ayın 7’sinden sonra da resmi olarak işe başlayacaksınız dedik. Bu arkadaşların bir kısmı kabul etti. Biz arkadaşlara kursun 7’sinde başlayacağı için ayın 6’sında fabrikada olmalarını söyledik. Ayın 7’si oldu İŞKUR bizi aradı kursları ayın 15’ine erteledik dediler.”

ÖDEME SÖZÜ VERDİM

“İŞKUR Müdürünü arayarak, sürekli erteliyorsunuz biz bu arkadaşlara karşı yalancı konumuna düşüyoruz. Bize kesin bir tarih verin ona göre arkadaşları buraya çağıralım. Ve bende personellerle toplantı yaptım durumu İŞKUR’un tarihi ertelediğini kendilerine anlattım. 1 hafta daha devam ederseniz bu sürenin ödemesini firma olarak bizler yani ben yapacağım dedim. Bütün arkadaşlar kabul ederek, makine tanıma öğrenme gibi şeylerle 1 haftayı geçirdik. Ayın 15’inde İŞKUR’a gittik sözleşmelerimizi yaptık, personellerin imza atacağı belgeleri İŞKUR bize teslim etti. Bizde ayın 16’sı itibariyle eğitim sürecimizi başlattık.

Ayın 26’sında İŞKUR Müdürü beni aradı Halk Eğitim kursu başlatmamış Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşün bu kursu ayın 15’inde başlatsınlar. Halk Eğitim müdürü ile görüştüm durumu çözüme kavuşturmalarını istedim. Personellerimiz ile bir kez daha yeniden toplantı yaptım, kurslarınızı tekrar başlatmamışlar ama aklınızdan hiçbir şey geçirmeyin. Sizin emeklerinizi ben ödeyeceğim sözünü verdim. Ben ayın 15’inde arkadaşların ödemelerini yaptım. Fabrikamızda 40 tane çalışanımız var bunlar bizim çocuklarımız. Bizim kimseye hakaret edecek kadar küçülmeyiz” dedi.

BEN BU ÇOCUKLARIN HAKKINI KİMSELERE YEDİRTMEM

Ardahan Posof Tekstil Fabrikası sahibi Ömer Uçar, İŞKUR müdürlüğüne yönelik anlaşmazlığı şu şekilde anlattı; “İŞKUR’un bize verdiği giriş çıkış belgelerini çalışanlara düzenli olarak imzalatıyorduk. İmzaların tamamını savcılığa vereceğim. Eğer savcılık bir sahtekarlık bulursa ben çıkıp tüm Ardahan halkından özür dileyeceğim. Yoksa da o idarecilerin tamamı Ardahan halkından özür dileyecek. Bu işi yargıya taşıyacağız, Ankara’ya yazı yazdım denetim için müfettiş istedim. Ben bu çocukların hakkını kimselere yedirtmeyeceğim. Hemşerilerimden şunu istiyorum, bakın telefon açıp bizlere farklı konuşana kadar eğer sizde biraz Ardahan sevgisi varsa buraya gelir bütün evrakları görürsünüz. İŞKUR’un personellere ödemesi gereken 57 bin TL’lik dekont var ben bu parayı kendim yatırdım. Ne yaparlarsa yapsınlar benim Ardahan’a sözüm var. Bu ekmeği Ardahan’da birlikte bölüşüp yiyeceğiz” iddialarında bulundu.

13 MİLYONLUK YATIRIM YAPTIM, 300 TL’YE TENEZZÜL MÜ EDECEĞİM?

“Bizlerin bu işi bu işletmeyi buraya nasıl getirdiğimizi biliyor musunuz. Ben kalkıp Ardahan’a 3 milyon, Posof’a 10 milyon yatırım yapacağım burada bir personelimizin 300 TL’sini mi yemeye tenezzül edeceğim. İşten çıkan arkadaşlara sesleniyorum savcılığa vermiş olduğunuz dilekçeleri geri alsanız bile ben kabul etmeyeceğim, sonuna kadar gideceğim” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI