02-10-2020 19:31:24

Köşeye sıkışınca...Paşinyan bir kez daha Putin'i aradı!

Azerbaycan, Ağdere ilininin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı. Rusya, "her iki ülkenin bu gerginliği son vermesini destekliyoruz.'' derken Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermeni güçlerine ait yok edilen araç ve tesislere ilişkin bilgileri paylaştı. Erivan yönetiminden ise geri adım geldi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları inandırıcı değil" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüştü.
Köşeye sıkışınca...Paşinyan bir kez daha Putin'i aradı!

Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan-Ermenistan savaşını anbean canlı blogla aktarıyoruz.

17:30 : Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan görüştü. Görüşmede Dağlık Karabağ meselesinin ele alındığı bildirildi.

15:00 : Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Ermeni asıllı Yunanistan vatandaşlarının, Azerbaycan'ın işgal altındaki bölgelerine gelerek savaşacağı konusunda bilgiler elde ettiklerini bildirdi

14:30 : Uluslararası ajanslar, ''Azerbaycan Ordusu'nun Ermenistan'a karşı atak yaparak işgal altındaki Karabağ'a yoğun bombardıman'' olduğunu duyurdu.

12:25 : Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yıllardır Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ'daki haklı davasına çözüm sunmayanların ateşkes çağrıları, samimi olmadığı gibi inandırıcı da değil. Can kardeşlerimizin haklı davasında, öz topraklarını geri kazanma mücadelesinde sonuna kadar yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

11:00 : Çatışmalarda ağır kayıp veren Ermenistan ordusu askeri mühimmatlarını bırakarak mevzilerden kaçarken, Erivan yönetiminden geri adım geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "AGİT Minsk Grubu arabuluculuğunda ateşkes görüşmeleri için hazırız" denildi.

09:40 : Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine top atışlarıyla saldırı gerçekleştirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Ağdam iline bağlı Hındıristan, Alibeyli, Ahmedağalı ve Seferli köyleri düşman tarafından ağır ateşe tutuluyor. Sivil halk arasında ölü ve yaralılar var." ifadesi kullanıldı.

08:50 : Azerbaycan ordusu, topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı operasyonlarda işgal altındaki Ağdere ilininin Madagiz bölgesindeki bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

08: 30 : Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile çatışmaların gece boyunca devam ettiğini, 5 zırhlı araç ve otomobil ile 3 askeri altyapı tesisinin imha edildiğini duyuruldu.

08:00 : Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi  Temsilcisi Vassily Nebenzia, “Biz adil bir çözüm, ateşkes, çatışmaların  son bulması ve  her iki ülkenin bu gerginliği son vermesini destekliyoruz.''  dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI