24-02-2020 22:38:55 Son Güncelleme: 24-02-2020 23:16:55

KAR-DER in Gecesine Yoğun İlgi

Kars ve Ardahan Yöresi Sosyal Yardımlaşma Derneği, geleneksel hale getirdiği kaz gecesine bu yılda yoğun ilgi vardı davetliler salona sığmadı Başkan Orhan Çerkez yaptığı açılış konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
KAR-DER in Gecesine Yoğun İlgi

Kar-Der yönetiminin, birlik ve beraberliği pekiştirmek için düzenlediği geleneksel Kaz Gecesi’ne her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi vardı.  

Ümraniye Prenses Salonu’nda düzenlenen geceye birçok ilçeden siyasetçilerin, iş adamların katıldığı geceye Ataşehir CHP İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetimi, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri, Selami İğrek, Kudret Aslan, Bekir Bozkızıl, Bağımsız meclis Üyesi Zekeriya Angi, Kars Ardahan ve Iğdır illerinin STK başkan ve temsilcileri, bürokratlar, yörenin işadamları ile davetliler katıldı.

Ayrıca, Ataşehir Eğitim Derneği “Okumak Özgürlüktür” sloganıyla kurduğu stantta kitap değişimine öncülük yaparak okumayı özendiren çalışmalarına devam etti.  

Üç ili kapsayan slayt gösterisi salondaki taraflardan büyük alkışlar aldı. Slayt gösterisinden sonra protokol konuşmaları ve etkinlik programlarına geçildi.

“DERNEK OLARAK HUKUKU, ADALETİ ÖN PLANDA TUTAN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞIYORUZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra gecenin açılış konuşmasını yapan Kar-Der Başkanı Orhan Çerkez;  “1992 tarihinden bugüne Kars, Ardahan ve Iğdır’lı hemşerilerimize destek veren sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet göstermekteyiz. Dernek olarak hukuku, adaleti ön planda tutan bir anlayışla hemşerilerimiz arasındaki diyaloğu güçlendirmek, yurdumuzda adaletin ve barışın daha kolay sağlanacağı bir zemin oluşturmak adına çaba sarf etmekteyiz” dedi.

“ÜSTLENDİĞİMİZ MİSYON KÜLTÜR DEĞERLERİMİZİ KORUYUP KOLLAMAKTIR”

İmkanları ölçüsünde ihtiyaç sahibi hemşerilerine yardım ettiklerini de belirten Çerkez; “ Üstlendiğimiz misyon kültür değerlerimizi koruyup kollamaktır.  Bu anlamda yeni dernek binamızda çeşitli faaliyetler sürdürülmektedir. Derneğimizin her faaliyetinde yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi ve belediye personelimize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Bugün Serhat Ardahan’ımızın 99 Kurtuluş günü kutluyorum. Katılımınızdan dolayı tüm hemşerilerime ve gönül dostlarımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz da davet üzerine yaptığı kısa konuşmasında; “Van İlimizin Başkale İlçesinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.  Bugün Ardahan İlimizin 99.Kurtuluş Yıldönümü münasebetiyle hep birlikte olmanın onurunu, şerefini yaşıyoruz. Kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Orhan Çerkez ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın’la birlikte Kars hatırası maketini İlhami Yılmaz’a takdim ettiler.

Dernek adına Orhan Çerkez ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte mahalle muhtarlarına Kars Kalesi maketini vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektiler.

Çerkez Halk Dansları grubunun gösterisinden sonra yöre sanatçılarının sahne almasıyla gece devam etti

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI