28-02-2023 07:56:42

İzmir’in Foça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ege Denizi’nde İzmir’in Foça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valisi Köşger depremle ilgili açıklama yaptı.
İzmir’in Foça ilçesi açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgilere göre, Ege Denizi’nde Foça’ya 4.87 kilometre uzaklıkta saat 21.22’de yerin 14.5 kilometre derinliğinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir ve çevre ilçelerden de hissedilen depremde, Foça ilçesinde bulunan vatandaşlar panikle sokağa çıktı. 

Haberin Devamı

'DEPREM FIRTINASI DEĞİL'

CNN TÜRK deprem danışmanı Şükrü Ersoy depremle ilgili olarak, 'Batı Anadolu fay dolu. Deprem fırtınası değil. Bölgenin rutini bu. 4.1 büyüklüğündeki deprem bu bölgede her an olabilir. 1970'den beri de orada büyük deprem yok. Henüz orada büyük depremleri yaşamadık' dedi.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Köşger, Ege Denizi’nde İzmir’in Foça ilçesi açıklarında saat 21.22’de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Vali Köşger, “İlimiz Foça merkezli 4.1 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Can ve mal kaybı olduğuna dair bir bilgi tarafımıza ulaşmadı. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI