24-11-2023 08:04:34

İYİ Parti'den ayrılan Adnan Beker'den Meral Akşener'e: Hakkımdaki iddiaları düzeltmezse istifa etsin

İYİ Parti'den istifa eden Milletvekili Adnan Beker, Meral Akşener'in fuhuş iddialarının merkezindeki otel sahibi polis müdürü ile ilişkisi olduğu iddialarını yalanladı. Beker, "Açık ve net söylüyorum: Ne oteli bilirim, ne sahibini tanırım, ne de olayda bahsi geçen emniyet mensuplarının ismini duydum. Eğer Meral Akşener'in kastettiği ben isem vekillikten istifa edeceğim. Eğer bu iddia benim ile alakalı değilse çıksın bunu düzeltsin. Düzeltmezse o genel başkanlıktan istifa etsin." dedi.
İYİ Parti'den ayrılan Adnan Beker'den Meral Akşener'e: Hakkımdaki iddiaları düzeltmezse istifa etsin

İyi Parti'den istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker, Akşener'in fuhuş iddialarının odağındaki otel sahibi polis müdürü ile ilişkisi olduğu iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi. Beker, "Açık ve net söylüyorum: Ne oteli bilirim, ne sahibini tanırım, ne de olayda bahsi geçen emniyet mensuplarının ismini duydum. Eğer Meral Akşener'in kastettiği ben isem vekillikten istifa edeceğim. Eğer bu iddia benim ile alakalı değilse çıksın bunu düzeltsin. Düzeltmezse o genel başkanlıktan istifa etsin." ifadelerini kullandı.

AKŞENER'İN İDDİASININ ARDINDAN BEKER İSTİFA ETTİ

İyi Parti'den geçtiğimiz günlerde istifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker hakkındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Kulislerde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in fuhuş iddialarının merkezindeki otel sahibi polis müdürü K.Ö. ile ilişkisi olduğu iddia edildi. Akşener'in söz konusu iddiayı ortaya atma zamanlaması ile Beker'in istifası arasında bağlantının olduğu öne sürüldü. Akşener'in açıklamasının ardından Beker istifa ederken, Beker'le iddialar bunula sınırlı kalmadı. Milletvekili Beker'in oğlu ve yeğeninin iki kadını darp ettiği öne sürüldü.

BEKER, HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Adnan Beker hakkındaki iddiaları yalanladı. Adnan Beker, başta kendisi ve ailesi başta olmak üzere onlarca yol arkadaşının "İYİ Parti Genel Merkezine çöreklenmiş ve namuslu insanları hedef alan bir grubun itibar suikastına maruz kaldıklarını" belirterek, "Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır hakkında çıkan asılsız, belden aşağı iddialar, benim için bardağı taşıran son damla oldu." dedi.

Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker

"NE OTELİ BİLİRİM, NE SAHİBİNİ TANIRIM"

Beker, "Açık ve net söylüyorum: Ne oteli bilirim, ne sahibini tanırım, ne de olayda bahsi geçen emniyet mensuplarının ismini duydum. Umarım söz konusu iddialar bir an evvel açıklığa kavuşur. Beni bu konuyla ilişkilendirmeye çalışan gazeteci, siyasetçi, şahıslara sesleniyorum: Eğer benim ya da bir yakınımın bu bahsedilen çirkin konuyla yakından uzaktan ilişkimiz varsa hemen şimdi huzurunuzda istifa ederim." dedi.

"AKŞENER İDDİAYI DÜZELTMEZSE İSTİFA ETSİN"

Beker, "Eğer Meral Akşener'in kastettiği ben isem Türk Milletine söz veriyorum milletvekilliğinden istifa edeceğim. Eğer bu iddia benim ile alakalı değilse çıksın bunu düzeltsin. Düzeltmezse o genel başkanlıktan istifa etsin." ifadelerini kullandı.

"GENEL MERKEZE ÇÖREKLENMİŞ BİR GRUBUN İTİBAR SUİKASTINA MARUZ KALDIK"

İYİ Partinin kuruluşunda yer almış bir iş adamı olduğunu, Dikbayır ile ilgili parti içindeki söylemlerin dedikodu boyutunu aşarak dışarıda kendilerine sorulması ve parti yönetiminin bu duruma karşı herhangi bir tavır göstermemesinin, kendisini İYİ Parti ile yol ayrımına ittiğini dile getiren Beker, şöyle konuştu: "Başta ben ve ailem olmak üzere onlarca yol arkadaşım, İYİ Parti Genel Merkezine çöreklenmiş ve namuslu insanları hedef alan bir grubun itibar suikastına maruz kaldık. Nitekim partide etkili bir genel başkan yardımcılığı yapmış Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır hakkında çıkan asılsız, belden aşağı iddialar benim için bardağı taşıran son damla oldu. Bu nedenle kendimi, ailemi ve inandığım tüm değerleri korumak adına İYİ Parti üyeliğinden istifa ettim. Bana atılan iftiralar istifam sonrası ortaya çıkmıştır. Bu kumpaslar, FETÖ taktiğiyle yapılmaktadır. Bu taktiği uygulayanlar da genel başkanın yanındaki şer odaklarıdır. Allah yardımcım olmuş, iyi ki istifa etmişim."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

"HER İSTİFA EDEN TACİZLE SUÇLANIYOR"

Beker, bir gazetecinin, "10 milletvekilinin daha istifa edeceğinin konuşulduğunu" belirtmesi üzerine şunları kaydetti: "Kimse istifa etmez. Her istifa eden tacizle suçlanıyor. O nedenle herkes korkuyor. Bizim partiden istifa edenlerin yüzde 90'ı tacizle suçlanıyor. Ümit Dikbayır'la ilgili iddialar da 4-5 yıl öncesine ait. Çamur at, izi kalsın şeklinde bir genel başkanlık olmaz. Benim ailem var, evlatlarım var. Nasıl, Akşener oğlu ile ilgili iddialarda ortalığı yıkıyorsa benim de evlatlarım var. Dikbayır'ın da ailesi var. Allah'a şükür, hepimiz kendimizden eminiz. Genel başkanın tüm siyasi çalışmalarında yanında olan bir arkadaş, iki kız çocuğu sahibi bir baba tacizle suçlanıyorsa, kendisine 'abla' diye hitap eden bir adam da fuhuş yaptırıldığı iddia edilen otelle ilişkilendiriliyorsa vay bizim partimizin haline. Otele bakmaya gerek yok, o zaman partiye bakmak gerekir."

"HİÇBİR PARTİDEN TEKLİF GELMEDİ

Beker, AK Parti'ye geçip geçmeyeceği yönündeki soruya, "Bana hiçbir partiden teklif gelmedi, benim de hiçbir partiyle görüşmem olmadı." karşılığını verdi.

MERAL AKŞENER'İN İDDİASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 18 Kasım'da İstanbul Şile'de düzenlenen istişare toplantısındaki konuşmasında oteli olan polis müdürlerinin olduğunu söyledi ve bu otellerde kimsesiz kızlara fuhuş yaptırıldığını iddia etmişti. "Eski içişleri bakanı olarak özellikle takip ediyorum" diyen Akşener, "Bunlara karşı olduğumuz için, bunlara göz yummadığımız için İYİ Parti'ye psikolojik harp uyguluyorlar. Ama karşılarında rahmetli Teoman Koman'ın talebesi var. El mi yaman bey mi yaman? Hep beraber göreceğiz"

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI