13-06-2021 20:22:27 Son Güncelleme: 13-06-2021 20:30:27

İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş tan Kamuoyuna Açıklama

İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş yapılacak olan ARDA-FED seçimleriyle ilgili açıklama yaptı
İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş tan Kamuoyuna Açıklama

İstanbul Ardahan İl Derneği Başkanı Ahmet Demirbaş yapılacak olan ARDA-FED seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. Başka açıklamasında 

Değerli Ardahanlılar kıymetli Dernek Başkanları ve Dernek delegeleri, Ardahan İl Derneği kuruluşundan bu güne kadar Ardahan ve Ardahanlıların yararına hiçbir menfaat Çıkar beklemeden Atatürk ilke ve inkilaplar doğrultusunda  çalışmalar yapmış ve yapmayada devam ediyor.

Ardahan’ın il olması amacıyla Ardahanlı iş insanlarımızın kurmuş olduğu il Derneği’ kültürününü gelenek ve göreneklerini yaşatmaya devam ediyor. Ardahan’da ilk uluslar arası bal festivali başlatarak Ardahan’ın ismini, Balını, Kaşarını, Yağını yemek kültürünü Dünyaya tanıtmıştır. Kurucularımızdan iş insanları Ömer Keskin, Hüsnü Yeşiltaş, Ensar Öğüt, Kenan Uğur, Yavuz Özdemir, Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin’inde aralarında olduğu bir çok hemşerilerimizle birlikte bir çok etkinlikler yaparak bölgemizin ve hemşerilerimizin sorunlarına Yardımcısı olmuşlardır. Hepsine saygılar sunuyorum.


Değerli Hemşerilerim Ardahan Dernekler Federasyonu kurulmadan 6 yıl önce Federasyonun kurulması İçin başlanılmış birlik beraberlik sağlanamadığı İçin kurulamamıştı. Bu eksikliği Ardahan İl Derneği benim Başkanlığımda gündeme getirmiş bir çok toplantılar yapılmış birlik beraberliğimizin daim olması amacıyla oluşturduğumuz Federasyon heyetiyle herkesin bildiği gibi ciddi menfaat beklemeden hiç biri kimseyi ayırt etmeden İl , İlçe ve Köy derneklerinide içersine alan güçlü bir Federasyon kurmaktı. Her dönemde olduğu gibi Aşık Maksut Feryadinin de dediği gib Karıştır hıdo karıştır kişilerin olduğundan istediğimiz yapıda bir birlik oluşmadı. Nihayetinde Ardahan Dernekler Federasyonu kuruldu. Derneğimiz yönetimde değil üye olara kalmayı tercih etti.
Federasyon iyi kötü bu güne geldi. Görev yapan Başkanları kutluyorum. Dernekçilik zordur,  Bütçesi yoktur verilirse üye aidatları ile yaşamaya çalışır.


Görüyorumki halen tartışmalar yaşanıyor bir türlü  birlik beraberlik kurulmuyor. Federasyona aday olan arkadaşlar eleştiriliyor, Aday olmak isteyen, Federasyonun borcundan dolayı aday olamayan hemşerilerimiz çeşitli yorumlar yapıyor, Önceki Başkanlar suçlanıyor,  Bu tür çekişmeler halen devam etmekte.

Genel Kurulda muhakkak önceki dönem Başkanlar Federasyonun borcu hakkında açıklama yapacak gelir giderlerinin hesabını verecektir. Yeni Federasyon Başkanı olmak isteyen adayların bunu bilerek delegelerin seçeceği adayla yoluna devam edecektir. Yeni gelen Başkan bilerek bu borcu üstlenmişse kendi  proğramları ile yoluna devam edecektir.


Duygu ve Düşüncelerimiz, bu güne kadar yapılanları eleştirmeden, Mevcut durumu değerlendirmek daha yararlı olacaktır. Herkese açık, şeffaf bir yönetim oluşturmak İçin çalışmalar yapmak, aday olan Arkadaşlarımız Hangi Derneklerle yoluna devam edecekleri listelerini muhakkak oluşturmalı. Ardahan İl Derneği bu dönemde de yönetimde olmayacak ama yapılacak toplumsal yararına tüm güzel projeler desteklenecek ve Başkanın başarılı olması İçin çalışmalar yapacaktır


Aramızda bulunan Hido’lar lütfen bir kenarda durun diyorum. Yeni seçilecek Arkadaşıma başarılar diliyorum.
Saygılarımla. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI