29-07-2020 19:34:19

İçişler Bakanlığından Davutoğlunun Ardahan daki Açıklamasına Cevap

İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "50 bin Uygur Türkü'nün Çin'e gönderileceği" iddiasının tam hezeyan olduğunu ifade etti.
İçişler Bakanlığından Davutoğlunun Ardahan daki Açıklamasına Cevap

AK Parti saflarından olaylı bir şekilde ayrılarak yeni partisini kuran Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. Olağan Kongresi'nde 50 bin Uygur Türkünün Çin'e iade edileceğini öne sürmüştü. İçişleri Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı konu hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bakanlık Sözcüsü Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir siyasi partinin genel başkanı tarafından 50.000 Uygur Türkünün Çin'e gönderileceği iddiasında bulunulmuştur. Uygur kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Bu iddia tam bir hezeyandır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, partisinin Ardahan 1. Olağan Kongresi'nde, "Basına düşen haberlerde, Türkiye'deki 50 bin Uygurlu kardeşimizin Tacikistan'a, oradan da dolaylı olarak Çin'e gönderilmesi için çalışma yapıldığı söyleniyor. Bu tarihe ihanettir. Uygur kardeşlerimiz bu topraklara Çin'in zulmünden kaçmak için gelmişlerse, onları tekrar Çin'e iade etmek, Stalin'e iade edilen Azerbaycanlı kardeşlerimiz gibi bizim yüreğimizi yakar, bu toprakları muzdarip hale getirir." demişti.

  •   Etiket
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI