01-07-2022 20:02:29

Hanak’ta arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdırlılara satan muhtara soruşturma açıldı

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdırlılara satan muhtara soruşturma açıldı
Hanak’ta arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdırlılara satan muhtara soruşturma açıldı

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdırlılara satan muhtara soruşturma açıldı.

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdırlılara satan muhtara Ardahan İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdrülüğünün yapmış olduğu çalışmalar sonucunda soruşturma açıldı.

Alınan bilgilere göre, Hanak ilçesine bağlı Aşağı Aydere Köyü muhtarı ve beraberindeki şahıslar ile birlikte devletin hüküm ve tasarrufu altındaki arazileri yetkileri olmadan para karşılığında Iğdır ilinden gelen hayvan sahiplerine sattıkları ve rüşvet aldıkları ileri sürülen olayla ilgili Hanak Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan müracaat neticesinde soruşturma başlatıldı.

Muhtar ve ilgili şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonda, B. Ç. ve Y. B. isimli iki şüpheli Ardahan’da yakalanarak gözaltına alınırken, F. Ç. isimli şüpheliyi yakalamaya yönelik Iğdır ilinde çalışmalar devam ediyor. Gözaltı yapılmaksızın şüpheli olarak ifadesi alınacak 7 şahıstan 4’ü Ardahan’da, 1’i İstanbul ilinde yakalanmış, İstanbul ilinde bulunan 2 şahsı yakalamaya yönelik çalışmalar devam ediyor.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI