28-06-2022 07:58:15

Hanak lılar İstanbul da Bir kez Daha Togay Çoban İle Yola Devam Dedi

Esenyurt Hanak ve Çevre Köyleri Derneği dördüncü olağan kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Delegelerin desteği ile başkanlığa bir kez daha meclis üyesi Togay Çoban seçildi
Hanak lılar İstanbul da Bir kez Daha Togay Çoban İle Yola Devam Dedi

İstanbul Ardahan Kültür Evi konferans salonunda gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren Togay Çoban güven tazeleyerek bir kez daha Hanaklıların başkanı seçildi.

“YENİ DÖNEMDE ÇALIŞMALARIMIZI YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ”

Hanak Dernek Başkanı Togay Çoban kendisine destek veren hemşerilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasına, “Kongremize katılım sağlayan tüm hemşerilerimize ve dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bugün 4. olağan kongremizi gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerin de bildiği üzere Esenyurt’ta 14 bin Hanaklı hemşerimiz yaşamaktadır. Esenyurt’ta Göle’den sonra en büyük nüfusa sahip ilçe konumundayız. Uzun yıllar hemşerilerimizin burada bir derneklerinin olmamasından kaynaklı nedenlerle derneğimizi kurduk ve bugünlere geldik. Amacımız hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlamak ve onlara destek olmakta ki bunu da başarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Dernek olarak gerek yönetim kurulu üyelerimiz gerekse üyelerimizle birlikte ihtiyaçlara cevap vermeye çalıştık. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi hemşerilerimize erzak desteği sağladık. Yine Hanaklı öğrencilerimize burs imkânı tanıdık. Ardahan Kültür Evi binamızda bulunan yerimizde tüm hemşerilerimize elimizden geldiğince cenazelerinde, mevlitlerinde salonlarımızı faydalanmalarını sağladık. Tüm üyelerimizin en çok büyük ilgi gösterdiği futbol turnuvamıza gösterilen ilgi ve alaka bizleri teşvik etti ve geleneksel hale getirme şansını yakaladık. Gençlerimizden oluşan gençlik komisyonumuzun çalışması bizleri gururlandırdı. Kadın komisyonumuzun çalışmaları sayesinde bütün özel günlerde onlara özgü çalışmalar içerisinde olduk. Yeni dönemde çalışmalarımıza daha yoğunlaşacağız. Ve yine Ardahan Kültür Evi bünyesinde hep birlikte oluşturduğumuz kurslardan faydalanmaları için daha fazla mesai harcayacağız. Derneğimize emeği ve katkısı olan herkese yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. Ayrıca geçmiş dönemde yer alan yönetim kurulu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI