05-04-2020 14:50:20

Halil İbrahim Dursunoğlu Covid-19 Hayatın Yeni Gerçeği

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) virüsü maalesef güzel ülkemizi etkisi altına aldı
Halil İbrahim Dursunoğlu Covid-19 Hayatın Yeni Gerçeği

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona (Covid-19) virüsü maalesef güzel ülkemizi etkisi altına aldı. Aslında dünya ve ülkemiz covid virüsüne yabancı değil lakin mutasyon geçirmiş olması vücutlarımıza yabancı gelmesine sebebiyet vermiştir. Coronanın mikrop değil de virüs olması münasebetiyle antibiyotikler işe yaramaz hale gelmiştir. Bu yüzden kişisel bakıma ve izolasyona her zamankinden daha çok önem göstermemiz gerekiyor.

Bu minvalde gerek Cumhurbaşkanımızın gerekse Sağlık Bakanımızın attığı adımlar kayda değer. Dünyanın süper gücü sayılan Amerika, Avrupa önlem almakta çok gecikmeleri kendi ülkelerinde ciddi insani krizlere ve ölümlere sebebiyet vermiştir. Bu ülkeler önlem almakta tereddüt ederken hükümetimiz çok hızlı bir şekilde önlem almıştır. Aslında bu tür salgınlara karşı önlemler Türkiye´de 2002 yılından itibaren alınmaya başlandı . Sağlık sistemimizdeki iyileştirmeler, yeterli sayıda hastanelerin açılması, ekipman eksiklerin hızlı bir şekilde giderilmesi ve en önemlisi hastanelerin ücretsiz hale getirilmesi Türkiye´yi bu ve benzeri salgınlara karşı hazırlamıştır. Ben Amerika´da yaşadım, hastanelerden ücretsiz yararlanma gibi bir durum söz konusu değil. İstediğiniz kadar kapsamlı sigortanız olsun hastaneye yattığınızda bir kaç bin dolar ödemeden çıkamazsınız. İnsanlar hastanelere gitmek yerine ölmeyi tercih ediyorlar. Amerika başkanı Donald Trump en iyi ihtimalle 2 milyon vatandaşlarının öleceğini söylerken, bizim hükümetimiz daha fazla nasıl insan yaşatırız derdine düştüler.

Hükümetimizin aldığı hızlı önlemler sayesinde Covid-19 un yayılması en aza indirgenmiştir. Bununla beraber merkez hükümetin aldığı kararları hiç tereddüt göstermeden uygulayan yerel yönetimleri tebrik etmek istiyorum. Bir kararın alınması zordur ama uygulaması daha zordur. Bu uygulamaların başarılı sonuçlarını sınır şehri olmasın rağmen Ardahan´da görüyoruz. Türkiye´de en az vaka sayısının görüldüğü şehirlerden birisi olması uygulamanın ne denli başarılı olduğunun ispatıdır.

Öncelikle bu uygulamaları başarı ile yerine getiren Ardahan valimiz Sayın Masatlı´dan, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Özdemir´den ve tüm sağlık çalışanlarımızdan Allah razı olsun. Halkı bilinçlendirme konmuşunda elinden gelen herşeyi yapan STK başkanlarına, belediye başkanlarımıza, Ak Parti İl Başkanı Sayın Aydın´a ve yönetimine teşekkür bir borç bilirim.

65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın işlerine kolaylık sağlamak için çalışıp didinen Gençlik Kolları başkanı Sayın Bozkurt ve ekibini takdire şayan çalışmalarından dolayı tebrik ve teşekkür ederim.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI