10-07-2023 00:56:12 Son Güncelleme: 10-07-2023 01:12:12

24’üncüsü düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri etkinliği yapıldı.

Ardahan'ın Damal ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen "Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri" etkinliği yapıldı.
24’üncüsü düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri etkinliği yapıldı.
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Damal ilçesinde bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Atatürk’ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri etkinliğine katıldı.

 

Beraberindekilerle birlikte şenliğin düzenlendiği Damal festival alanına giden Vali Hüseyin Öner; İlçe Kaymakamı Semih Cembekli, İlçe Belediye Başkanı Ergin Önal, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

 

Halk oyunları gösterisi ve türkülerin sergilendiği festival alanında vatandaşlarımızla selamlaşarak, bir süre sohbet eden Vali Öner, burada yaptığı konuşmada, Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzü ve değerin Atatürk Silüeti olduğunu söyledi.

 

Konuşmasının devamında festivallerin ve şenliklerin, gurbetle sılayı buluşturan ve kaynaşma vesilesi olduğunu aktaran Vali Öner, daha sonra şöyle konuştu:

 

“Nüfusunun büyük bir bölümü ülkemizin büyük şehirlerinde yaşayan bir il olmamız hasebiyle Ardahan da ve il dışında yaşayan hemşehrilerimizin bir araya gelmesi, kültürümüzün her anlamda yaşatılması, şehrimiz için gerekli iş birliği ve dayanışmanın sağlanması adına bu türden etkinlikler çok kıymetli bir çalışma olarak değerlendirilmelidir. Bu anlamda ilimiz dışında yapılan şehir tanıtım günleri, tanıtım faaliyetleri, ilimizde kutlanan festivaller, şenlikler bu dayanışma, birlik, beraberlik sağlaması ve kültürel değerlerimizin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması adına çok kıymetli.

 

Damal ilçemizde de devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silüetinin Karadağ Tepesine yansından esinlenerek icra edilen 24’üncü Atatürk’ün İzinde-Gölgesinde Damal Şenlikleri bu fonksiyonların gerçekleşmesini sağlayan, sevinç ve mutlulukla bir araya geldiğimiz, Atamızı andığımız çeyrek asırlık tarihi ile ilimizin ve ilçemizin tanıtımında önemli yeri olan bir etkinlik. Ardahan ve Damal denilince ilk akla gelen tanıtım yüzlerinde, değerlerinden biride Damal Atatürk Silüeti. Bu bakımdan hem şehrimizin tanıtımı ve hem de burada kaynaşmamız, birlik beraberliğimizin pekişmesi adına bu etkinliklerin icrasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI