16-12-2022 20:23:33

Ardahan Haberi: Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, hayvan barınağını ziyaret etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, hayvan barınağında ki can dostları ziyaret etti.
Ardahan Haberi: Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, hayvan barınağını ziyaret etti.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, belediyeye ait hayvan barınağını ziyaret etti. Başkan Demir, hayvan barınağını yerinde inceleyerek yapılan çalışmaları, hayvanların sağlık durumları ve bakımları hakkında bilgi aldı.

Özellikle minik yavru köpeklerle yakından ilgilenen ve seven Başkan Demir, daha fazla özen gösterilmesi konusunda talimatlar verdi.

Barınakta yapılan çalışmalar ile ilgili olarak görevlilerden bilgi alan Başkan Faruk Demir, “Barınaktaki hayvanlarımızın yiyecek ve içeceklerini sürekli temin ediyoruz. Kardı, kıştı, soğuktu, imkansızdı da hayvanlarımız aç ve susuz kaldı asla dedirtmiyoruz” dedi.

Duyarlı her kesimden yiyecek konusunda destek aldıklarını ifade eden Başkan Demir şunları söyledi; “Belediyemize ait hayvan barınağımızda ki hayvanların yiyecek ve içecekleri sürekli temin ediliyor. Tugay Komutanlığında, hastanede, öğretmen evinde ve lokantalarımızda artan kalan yemekleri toplatarak hayvanlarımıza veriyoruz. Bunun yanında özellikle HAYTAP ve Derin Mermerci bize sürekli mama desteğinde bulunuyor. Yaşamı birlikte paylaştığımız canlarımız için yiyecek temininde bizlere yardımcı olan bu duyarlı kesime teşekkür ediyorum. Kardı, kıştı, soğuktu, imkansızdı da hayvanlarımız aç susuz kaldı asla dedirtmiyoruz. Göreve geldiğimizde sokak hayvanları için Kars Kafkas Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalamıştık. Her ay 200’e yakın köpeğimizin kısırlaştırmalarını yaptırdık. Artık kısırlaştırma işlemini kendimiz yapıyoruz. Hasta olup burada tedavi ettiremediğimiz hayvanlarımızı da yine Kars’a araçlarımızla götürerek tedavi ettiriyoruz. Mama desteğinde bulunan HAYTAP’a, Derin Mermerci’ye, Ardahan Doğa Korumaya ve hayvanseverlerimize de çok teşekkür ediyorum. Mama ve kulübe konusunda çok ciddi destekleri oldu. Hayırseverlerimizden 10 ton mama desteği müjdesini aldık. Önümüzde ki günlerde ilimize getirilecek. İlçelerimizde de çok eksikliklerimiz var, mamalarımız arta kalırsa ilçelerimize de göndereceğiz. Duyarlı herkesten mama desteği bekliyoruz” diye konuştu. 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI