19-07-2023 17:50:00

Ardahan’da düzenlenecek festivaller tasarruf genelgesi sebebiyle yapılamayabilir.

Bakan Mehmet Şimşek imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgeye göre, harcamalar gözden geçirilecek, tasarruf raporu hazırlanacak
Ardahan’da düzenlenecek festivaller tasarruf genelgesi sebebiyle yapılamayabilir.

Bakan Mehmet Şimşek imzasıyla kamu kurumlarına gönderilen genelgeye göre, harcamalar gözden geçirilecek, tasarruf raporu hazırlanacak. Taşıt kullanımı, tören ve ağırlama faaliyetleri mercek altında. Şimşek sosyal medyadan da, “Kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz” dedi. Ardahan’da geleneksel hale gelen organizasyonlar ise yapılmayabilir.

Kamu kurumlarına gönderilen genelgede, 30 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan “Tasarruf Tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı genelgesi anımsatıldı. Şimşek imzalı genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların gözden geçirilmesi, tasarruf tedbirleri için ivedilikle adım atılması ve tasarruf takibinin tavizsiz sağlanması istendi.

Genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşları, taşınmaz ve resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerini tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirecek. Kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderlerde genelgedeki kurallara uymakla yükümlü olacak. İdareler, genelgenin düzenlediği konulardaki tasarrufları, 28 Temmuz’a kadar bakanlığa bildirecek.

TEDBİRLER ARDAHAN’I VURABİLİR

Bir festivaller şehri olan Ardahan’da düzenlenen organizasyonlar da son kez yapılmış olabilir. Çok sevilen her yıl yaz aylarında yapılan ve bu yıl 12-13 Ağustos tarihlerinde yapılması planlanan Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali, 21-22 Temmuz’da yapılacak olan Posof Aşıklar ve Türkü Şöleni ve 28-29 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan Çıldır Göl Festivali ve Aşık Şenliği Anma programı bu yıl yapılamayabilir.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI