12-07-2023 17:58:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle 'amasız ve amansız mücadele' bizim kırmızı çizgimizdir. Artık tüm müttefiklerimizden bu konuda kararlı ve net bir tavır bekliyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Bazı müttefiklerimizin, PYD/YPG’yle kurdukları çarpık ilişki, ittifakın birlik ve bütünlüğüne zarar veriyor. Bunun makul ve mantıklı hiçbir açıklaması yok." dedi.

Erdoğan, "Savaşın kazananı, barışın da kaybedeni olmaz. Bölgemizde barış umutlarını yeniden yeşertmek istiyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle 'amasız ve amansız mücadele' bizim kırmızı çizgimizdir. Artık tüm müttefiklerimizden bu konuda kararlı ve net bir tavır bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Tahıl koridoru

Tahıl koridoru ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Zelenskiy girişimin devamından yana, Sayın Putin'in de bazı önerileri oldu. Bu önerileri de dikkate alarak çözüm odaklı çalışıyoruz." dedi.

"Türkiye, NATO'nun açık kapı politikasını daima desteklemiş bir ülkedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, NATO'nun açık kapı politikasını daima desteklemiş bir ülkedir. Şimdiye kadar hiçbir ülkenin ittifaka girmesine keyfi sebeplerle engel çıkarmadık." ifadesini kullandı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması) İnsanların kutsallarına saldırmak fikir hürriyeti değil barbarlıktır, ilkelliktir, bir nevi terör eylemidir." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI