10-07-2023 01:07:57 Son Güncelleme: 10-07-2023 01:14:57

Bağdeşen köyü Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliği yapıldı

Ardahan'ın Bağdeşen köyünün Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliği yapıldı
Bağdeşen köyü Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliği yapıldı
Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Bağdeşen köyünün Bülbülan Yaylasında her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliğine katıldı.

Beraberindekilerle birlikte Ardahan ile Artvin’in Ardanuç ilçesi arasında bulunan Bülbülan Yaylasında gerçekleştirilen şenlik alanına giden Vali Hüseyin Öner, Bağdeşen köyü muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Festival alanında Ardahan ve çevre illerde gelen vatandaşlarımızla selamlaşarak, halaylarına eşlik eden Vali Öner, burada yaptığı konuşmada Bülbülan yaylasının Ardahan için bir marka değeri olduğunu söyledi.


Vali Öner daha sonra şöyle konuştu:

 

“Kıymetli hemşehrilerim, bizim şehrimiz hepimizin bildiği gibi Anadolumuzun büyük şehirlere en çok göç vermiş illerinden biri. Dışarıda yaşayan hemşehrilerimiz memleketlerini unutmamışlar, buraya karşı heyecan duyuyorlar, buraya olan özlem ve sevgilerini her fırsatta belli ediyorlar. Şehrimizin kültürünün yaşatılması, yayla şenliği sosyal dokusuna uyan etkinliklerle vatandaşlarımızın hayatının zenginleştirilmesi, eğlenceli hale getirilmesi arz ettiğim gibi insanların hayatına dokunma adına çok kıymetli. Bugün burada kutladığımız Bülbülan Yayla Şenliği de şehrimiz dışında yaşayan ve yaz aylarında buraya gelen hemşehrilerimizle bir araya gelme fırsatı bulduğumuz önemli bir etkinlik. Bülbülan yaylası aynı zamanda Ardahan ile birlikte komşu illerin kültürlerinin de yaşatıldığı bir yayla. Dolayısıyla bu yaylamızı daha tanınır hale getirme noktasında Bağdeşen köyü muhtarlığının ve köy derneğinin çabalarını takdir ediyorum. Ben bu şenliğin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, sevgi ve saygının pekişmesine vesile olmasını diliyorum."

 

 

 

 

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI