17-11-2022 19:23:17 Son Güncelleme: 17-11-2022 21:16:17

Ardahan Haberi: Ardahan lı Köylülerden Yıllar öncesine dayanan imece usulü yardımlaşma

, Ardahan merkeze bağlı Bağdeşen Köyü'nde her şey değişsede köylülerin bu kadim kültürü yerini koruyor. Yardımlaşarak kışa hazırlanıyorlar.
Ardahan Haberi: Ardahan lı Köylülerden Yıllar öncesine dayanan imece usulü yardımlaşma

Ardahan ve ilçelerinde köylüler kış hazırlıklarına başladı. Bir çok köyde kışa hazırlık gelenekleri kaybolsada Ardahan merkez Bağdaşen Köyü'nde eski gelenekler hala devam ediyor. Bağdeşen köyünde cami için kışlık odunlar imece usulü ile toplandı. Bağdeşen köyünde hem imece usulü geleneği devam ettiriliyor, hem de ortak kullanım alanında olan işler hep birlikte yapılarak dayanışma sağlanılıyor.

 

Kış aylarında köy camisinin ısınmasında kullanılmak üzere imece usulü ile örnek bir davranış sergileyerek ormanda odun toplayan köylüler, topladıkları odunları araçlara götürerek depoluyor.

 

Köy camisinde kullanılmak üzere kışlık odunları hazırladıklarını belirten köylüler, "Köyümüzde imece usulü ile birlik beraberlik içerisinde işlerimizi hallediyoruz. Bizler için dayanışma çok önemli. Köyümüz için yapılacak bir iş varsa herkes seferber oluyor. Hem imece usulü geleneğini devam ettiriyoruz, hem de dayanışma içerisinde işlerimizi yapıyoruz. İmece usulü hizmet etmek bizim geçmişimizden gelen bir gelenek. Elimizden gelen işleri kendimiz yapmaya çalışıyoruz. Kış aylarına girmek üzereyiz, camimizin ısınmasında kullanmak üzere ormandan odun topladık. Topladığımız odunları caminin deposuna koyarak ısınmak için kullanacağız." diye konuştu

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI