01-08-2023 14:09:11

Festival etkinliklerine davet işi ne yazık ki Faruk Köksoy’la beraber gitti

Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak Ardahan kurum ve kuruluşlarının, STK’larının, Derneklerinin, Vakıflarının yapmış oldukları festival, etkinlik, panel, sempozyum vb. her türlü etkinliklerine davet aldığımız sürece olanaklar ölçüsünde katılım sağlamaya çalışıyoruz
Festival etkinliklerine davet işi ne yazık ki Faruk Köksoy’la beraber gitti

MALTEPE ARDAHANLILAR DERNEĞİNDEN FESTİVAL AÇIKLAMASI

Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak Ardahan kurum ve kuruluşlarının, STK’larının, Derneklerinin, Vakıflarının yapmış oldukları festival, etkinlik, panel, sempozyum vb. her türlü etkinliklerine davet aldığımız sürece olanaklar ölçüsünde katılım sağlamaya çalışıyoruz.

     Bu yıl da Ardahan genelinde, Ardahan merkez, ilçeler ve Hoçvan bölgemizin valilik, kaymakamlıklar, belediyeler ve STK’larının organize etmiş olduğu etkinlikler vardı. Ne yazık ki Ardahan İl Derneği olmamıza rağmen Çıldır Belediye Başkanlığı hariç il ve ilçelerden etkinliklere dair sözlü, yazılı ya da resmi bir davet almadık.

     Bu etkinliklere davet işi ne yazık ki Ardahan Belediyesi önceki dönem başkanlarından Sayın Faruk Köksoy’la beraber gitti. Faruk Köksoy her derneğe ayrı ayrı hem de posta yoluyla davet gönderir ve Ardahan’da da gelenlerle özel olarak ilgilenirdi. Kendisine şükranlarımızı sunuyorum.

      Dolayısıyla davet almış olduğumuz Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi, Çıldır Dernekler Federasyonu ve Çıldır Aşık Şenlik Kültür Derneğinin birlikte organize ettikleri Aşık Şenliği Anma ve 19. Uluslararası Göl Festivaline Maltepe Ardahanlılar Derneği olarak katılma kararı aldık.

     Araç talep ettiğimiz Maltepe Belediyesi her bölgeye araç tahsis ettiği halde ne hikmetse Ardahanlılara otobüs tahsis etmedi. Talebimizi reddetti. Daha sonra otobüs talep ettiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise iki gün konaklama talebimize bir gece3 konaklama koşuluyla olumlu yanıt verdi ve bir otobüs tahsis etti.

     Aldığımız araçla 27 Temmuz 2023 çıkış ve 30 Temmuz 2023 geri dönüş gerçekleştirdik. Bu anlamda talebimiz eksik karşılansa da İBB’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.

    Bu etkinlikler sırasında Çıldır Kaymakamımız Sayın Muhammed Enes ipek’ i, Çıldır Belediye Başkanı Sayın K. Yakup Azizoğlu’nu, Çıldır Manşet Gazetesi Sahibi Rıfat Vural’ı makamlarında ziyaret ederek ilçenin genel durumu hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İlgi ve samimi davranışlarından dolayı kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.

    Dolayısıyla derneğe yük olmadan her katılımcı kendi masraflarını da karşılamak koşuluyla harika geçen bu güzelim Çıldır Göl Festivali etkinliklerine katılım sağlamış oldu. Sevindiğimiz tek şey, hiçbir olumsuzluk yaşamadan üyelerimizi sağ salim götürüp getirmek oldu. Bu üyelerimizden ve dernek dışından katılımcılarımızdan birçoğu hayatında ilk kez Ardahan ve Çıldır’ı görmekteydi. Bu da dernekçiliğin sosyal ve kültürel anlamda ne kadar önemli bir yer tuttuğunun bir göstergesidir.

      Katılımcı üyelerimiz, Çıldır Aktaş Sınır Kapısı, Çıldır Şeytan Kalesi, Çıldır Akçakale Adası, Çıldır’ın tek turistik ve otantik merkezi Çıldır Taş Konağı, Çıldır Aşık Şenlik Türbesi ziyaretleri gerçekleştirmiş ve az da olsa kültürel ve sosyal doyuma ulaşmışlardır.

      Bu organizasyonda emeği geçen tüm dernek yöneticilerimizi kutluyor, kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

 

Yaşar GELER

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI