09-07-2023 14:59:16

Hanaklı Aşık Mazlumi Anma Şenliği’nin 3’üncüsü gerçekleştirildi

Hanak ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin birlikte düzenlediği Hanaklı Aşık Mazlumi Anma Şenliği’nin 3’üncüsü gerçekleştirildi
Hanaklı Aşık Mazlumi Anma Şenliği’nin 3’üncüsü gerçekleştirildi

Hanak ilçesinde Kaymakamlık ve Belediyenin birlikte düzenlediği Hanaklı Aşık Mazlumi Anma Şenliği’nin 3’üncüsü gerçekleştirildi.

Hanak mesire alanında düzenlenen şenlikte, Hanak Belediyesi Spor Kulübü’nün gösterileri ile Artvin Halk oyunları gösterilerinin yanı sıra aşıklar dinletisi yapıldı. Buzağı güzellik yarışması şap hastalığı nedeniyle iptal edilirken, sanatçılar Tekin Büyükkaya, Neşe Demir ve Turgay Demir konser verdi.

Festivalde konuşma yapan Vali Hüseyin Öner, Aşık Mazlumi’nin bölgenin Rus işgalinde olduğu yıllara tanıklık ettiğini, bu dönemdeki zülüm ve esarete dair hüznü şiirlerinde işlediğini ve yöre halkına önderlik etmiş bir halk kahramanı olduğunu söyledi.

Festivallerin gurbetçilerle bir özlem giderme ve kaynaşma vesilesi olduğunu da belirten Vali Öner, daha sonra şöyle konuştu: “Yaz aylarında ilimiz dışında yaşayan hemşehrilerimizin yoğun olarak Ardahan’a geldiği dönemlerde şehrimiz, beldelerimiz, köylerimiz her anlamda farklı, hareketli, bereketli bir döneme tanıklık etmekte, tabiri caizse gurbetçi hemşerilerimizle bir özlem giderme ve kaynaşmaya vesile olmaktadır. Bu buluşma, kaynaşma ve hasret gidermeye vesile olan etkinliklerimizi ya bir yöresel üretim değeri ve zenginliğimizi işlemek ya da yöremizde tarihi geçmiş, millete malolmuş halk kahramanlarımızın adını anmak, onları unutturmamak üzere planlanan etkinliklerle kutlamaktayız. Hanak ilçemizde de bölgenin Rus işgalin de olduğu yıllara tanıklık etmiş, bu dönemdeki zülüm ve esarete dair hüznü şiirlerinde işlemiş, yöre halkına önderlik etmiş bir halk kahramanı olan Aşık Mazlumi adına düzenlenen şenlik vesilesiyle buluşuyoruz. Topluma, millete malolmuş değerlerimizi anmamız, isimlerini ve onların eserlerini yaşatmamız çok kıymetli. Bu bakımdan tüm geçmiş halk kahramanlarımızı, milletin değerlerini diri tutan kıymetli şahsiyetlerini rahmetle, saygıyla anıyoruz. Bizlerin böylesine güzel vesilelerle buluşmasına vesile olan dernek başkanlarımıza ve Federasyon Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Şenliklerimizin, festivallerimizin birlik, beraberlik kardeşliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını diliyorum. Organizasyonda emeği geçenleri kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI