29-02-2024 22:48:14 Son Güncelleme: 29-02-2024 23:00:14

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar projelerini Açıkladı

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Baydar,” CHP ‘li belediye şov peşinde olduğu için, hizmet yapmaya vakti kalmıyor. 1 Nisan ‘dan itibaren Ardahan projelerle kalkınacak” dedi
AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar projelerini Açıkladı

AK Parti Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Baydar,” CHP ‘li belediye şov peşinde olduğu için, hizmet yapmaya vakti kalmıyor. 1 Nisan ‘dan itibaren Ardahan projelerle kalkınacak” dedi.



Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Özel bir restoranda düzenlenen programa AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, MHP Ardahan İl Başkanı Turgay Mert, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aytaç Ulutaş, AK Parti Ardahan Kadın Kolları Başkanı Selda Kılıç, AK Parti Ardahan Gençlik Kolları Başkanı Emre Karakoyun, MHP Merkez İlçe Başkanı Muhammet Turgut ve basın mensupları katıldı. 


Cumhur İttifakı Ardahan Belediye Başkan adayı Yunus Baydar, "Ardahan'ın geleceği heba edilmemeli ve bu süreç Ardahan'ın geleceği açısından çok önemli. Ardahan’ın şova değil, hükümetin hizmetlerine ihtiyacı vardır" dedi. 
Seçildikleri takdirde Ardahan'ı güzel bir kent haline dönüştürmek için çabalayacaklarını ifade eden Baydar, ''Derdimiz bu şehri tüm renkleri ile yönetmek'' dedi.
Deneyim, bilgi birikim ve projelerle Ardahanlılara hizmet vermeye hazır olduklarını vurgulayan Baydar,  önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerini kazandığımız takdirde 5 yıl içerisinde gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz projelerimiz var. Ortak akıl ve kolektif çalışmayla şehrimize hizmet katarak bu projeleri geçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2009 ile 2019 yılları arasında AK Parti ile Ardahan şehirleşme anlamında çok ciddi yol kat etti.

Son 5 yıla bakıldığında da Ardahan’a kazandırılan önemli bir proje ve hizmet yok.

Özel kalem harcamaları oran olarak geçmiş dönemlerin 5 katına ulaşmış durumda. Gelirler yatırıma, hizmete dönüştürülmemiş.

Son 5 yılda Ardahan’ın kazanımları olamamıştır. Köstebek hızıyla yürümeye başlamıştır. Ardahan göç veriyor. Biz istiyoruz ki, Ardahan’ın yaşanılabilir kent haline dönüştürelim, hem de istihdam alanları oluşturalım. Bu konuda bizim en büyük dayanağımız hükümetimizin desteği olacaktır.

Geçmişte kime oy vermiş olursak olalım önümüzdeki seçimde iktidarın yanında saf tutarak 2009-2019 yıllarında alınan, eksik kalan, tamamlanamayan yatırımların tamamlanmasını sağlayalım” şeklinde konuştu. 
Başkan adayı Yunus Baydar, “Şehrimizdeki gençlerin istihdamına yönelik belediye olarak projelerimiz var. Belediyeyi kazanmamız halinde il merkezi Karagöl Mahallesindeki 18'inci madde ile ilgili mağduriyetleri 6 ay içinde çözüme kavuşturacağız. İlimizin temel geçim kaynaklarının başında gelen tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve üreticimize katma değer oluşturacak çalışmalarımız olacak. Bunlardan bir tanesi de kuracağımız hayvan borsasıdır. Ben değil biz olacağız, hayır soran ve ders dinleyen olacağız, makama ulaşımda tüm bariyerleri kaldıracağız. Ardahan dışında yaşayan hemşehrilerimizle gönül bağını kuvvetlendireceğiz. 5 ilçemiz ve 226 köyümüzün imkanlarımız dahilinde her zaman destekçisi olacağız.

STK ve kamu kurumları ile işbirliği içinde şehrimize yakışır işler yapacağız. Kolektif çalışmaya özen göstereceğiz. Ardahan Üniversitesi ile teknik ve bilim alanda yüksek işbirliği içinde olacağız. Belediye çalışanlarımızla aile olacağız, çalışma barışı sağlayacağız. Belediye çalışanlarımızın, verimli ve mutlu olduğu birimlerde çalışmalarını sağlayacağız. Mesaimizin tümünü Ardahan’da, Ardahan için harcayacağız. İlimizde devam eden kamu yatırımlarının hızla tamamlanması için, milletvekilimiz ve tüm teşkilatımızla birlikte hükümetimizden gerekli destekleri sağlayacağız. Muhtarlara kızıp, mahallelerimizi ve mahalle sakinlerimizi cezalandırmayacağız. Mahalleler arasında ayrım yapmayacağız.

Şahsi ve özel harcamalarımızı belediye bütçesinden karşılamayacağız. Hiçbir hemşerimizi bir diğerinden ayırmayacağız, ayrıştırmayacağız. Esnaflarımıza (cafe, restoran, otel) rakip olmayacağız, aksine destek olacağız” dedi.
 
İŞTE O PROJELERİ

Halktan büyük ilgi gören AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar ‘ın açıkladığı projeler ise şunlar;
Kent meydanı aile yaşam parkı
Yeni organize sanayi bölgesi
Küçük sanayi sitesi modernize edilecek
GES ile  belediye kendi enerjisini üretecek.
Belediye bünyesinde beton santrali
- 18. Madde olacak
Eğitime destek projeleri
-ARÜ ile kent merkezi arası güçlenecek
-Tarım ve hayvancılık desteklenecek
-Çöp toplama merkezi rehabilite edilecek
-Halk günler ve beyaz masa
Belediye makina parkı güçlendirilecek
-Tekstil fabrikasının belediyemize devri
-Mesire alanı yenileme projesi
Mevcut terminalin eksiklikleri giderilecek
-Ardahan kalesi çevresi kentsel dönüşüm projesi
-Şehir mezarlıkları bakımı ve iyileştirmesi
-Sokak hayvanları barınma ve bakımı
-Spor şehri Ardahan
Ardahan TIR garajı ve sosyal tesis
-Kadın yaşam ve istihdam merkezi ve üretici kadınlar alışveriş merkezi
-Online kent rehberi projesi
-Evde bakım ve sağlık hizmetleri
-Ardahan Belediyesi yeni hizmet binası
-Yalnızçam turizmin merkezi olacak
-Dijital billboard ve şehir ışıkları

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI