05-07-2023 08:28:51 Son Güncelleme: 05-07-2023 08:43:51

Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç Ardahan daki Şap Salgınını Bakanlığa taşıdı

Ardahan Ak Parti Milletvekili Kaan Koç Ardahan ve ilçelerinde şap hastalığı nedeniyle konuyu Tarım Bakanlığı na taşıyarak Bakanlığın gereli önlemleri alması ve biran önce hastalığın ortadan kaldırılması için aşılama yapılması ve zarar gören çiftçilere gerekli desteğin verilmesi için Tarım Bakanı Bakan yardımcısı ile görüstü
Ak Parti Ardahan Milletvekili Kaan Koç Ardahan daki Şap Salgınını Bakanlığa taşıdı

Ardahan Ak Parti Milletvekili Kaan Koç Ardahan ve ilçelerinde şap hastalığı nedeniyle konuyu Tarım Bakanlığı na taşıyarak Bakanlığın gereli önlemleri alması ve biran önce hastalığın ortadan kaldırılması için aşılama yapılması ve zarar gören çiftçilere gerekli desteğin verilmesi için Tarım Bakanı Bakan yardımcısı ile görüstü. Koç görüşme sonucunda bir acıklama yaptı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Sn. Ebubekir Gizligider İle Ülkemiz genelinde ve ilimizde yaşanan tarihin en büyük şap hastalığının durumunu ve üreticilerimizin taleplerini görüştüm. 

İlimiz Üreticilerinin tüm beklentilerini konuştuk. Daha önceden bildirdiğim üreticilerimizi Destekleme ve ziraat bankası ile tarım kredi kooperatifleri borçlarının faizsiz ertelenmesi taleplerimizi yineledim ve süreci ilerletiyoruz.

Daha önceden il müdürlüğümüzce tamamlanan 2 aşı üzerine çabalarımızla Yarın itibariyle son mutasyonlu şap için YENİ ÜRETİLEN 3. aşılarımız ilimize ulaşacaktır. Bugün itibariyle şap enstitüsünde görevli personellerde ilimize son çalışmaları gözlemleyip bilgilendirmek için ulaşmışlardır. 

Hayvan hastalıkları araştırma enstitümüzün kurulması çalışmaları planlanan programda devam etmektedir. İlimizi ve bölgemizi olumlu yönde etkileyecek bu enstitünün kurulmasında son aşamaya gelinmiştir. Dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI