12-10-2023 13:49:34 Son Güncelleme: 12-10-2023 14:05:34

Ardahan Ak Parti İl Başkanlığından İsraile Gazze Tepkisi

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı, İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik düzenlediği saldırılara ve Gazze ablukasına dikkat çekmek için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi
Ardahan Ak Parti İl Başkanlığından İsraile Gazze Tepkisi

Ardahan’da düzenlenen basın açıklamasında AK Parti Ardahan İl Başkanı Ersin Yılmaz, “Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının ihtiyaçlarının kısıtlanmaması ve gereken tüm çalışmaların yapılması için uluslararası toplumun gereken adımları atması gerekmektedir” dedi.


   Başkan Yılmaz, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda; çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek 700’ü aşkın kişinin hayatını kaybettiğini ve yüzlerce kişinin de yaralandığını belirterek, “Dünya, İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acılarını görmektedir. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucu oluşmuştur. Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam şartları her geçen gün daha da kötüleşmektedir” dedi.


“Hepsi acımasızca vurulmaktadır”


   İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanların, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade eden Yılmaz, “ Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum, masum sivillerin hayatlarını tehdit etmektedir. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze halkının yaşam şartlarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da girişimleriyle uluslararası toplum, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için gereken adımları atmaya davet edilmektedir” diye konuştu.


“Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir”


    Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesinin gerektiğine değinen Yılmaz, “ 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu konuda geç kaldığımız her gün, maalesef bölgemiz çatışma, kan ve gözyaşı girdabından kurtulamayacaktır. Sivil yerleşimleri hedef almayı doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlakı vardır. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak kimseye kazandırmaz. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var olan gücümüz ve çıktığı kadar avazımızla Daha Adil Bir Dünyanın Mümkün olduğuna dair inancımızı tüm meydanlarda söylemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI