03-08-2023 19:37:16

Ardahan kapalı halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları ciddi oranda artış gösterdi.

Ardahan kapalı semt pazarında sebze ve meyve fiyatları kendi sezonunda fiyat artışıyla rekor kırıyor
Ardahan kapalı halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları ciddi oranda artış gösterdi.

Ardahan kapalı semt pazarında sebze ve meyve fiyatları kendi sezonunda fiyat artışıyla rekor kırıyor. Sebze-meyve fiyatlarında yaşanan artışın asıl sebebinin akaryakıt ile birlikte nakliye fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklandığını belirten pazar esnafı, yetkililerin akaryakıt fiyatlarını düşürmesi gerektiğini söyledi.

 Son dönemde akaryakıta üst, üste gelen zamlar nedeniyle Ardahan kapalı halk pazarlarında sebze ve meyve fiyatları ciddi oranda artış gösterdi. Sebze ve meyvelerin yüksek fiyatlara satılması halk tarafından tepkiyle karşılanırken esnaf ise artan maliyet nedeniyle fiyat artışlarının yaşandığını belirtiyor. Her geçen gün akaryakıta gelen yeni zamlar halkı bezdirirken pazar esnafı ise akaryakıttan kaynaklı nakliye fiyatlarındaki artışın sebze meyve fiyatlarına yansıdığından dolayı da işlerin eskisi gibi olmamasından dert yandı. 

Fiyatların artmasının sebebini mazot fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı olduğunu söyleyen Pazar esnafı, "Market ve manavlara göre pazarlar daha uygun. Vatandaşlar pazarlardan daha ucuza alabiliyor diyor. Pazar esnafı, sattığımız ürünler diğer yerlerde iki katı. Pazar esnafı çok az karla satabiliyor." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI