11-08-2023 10:49:42 Son Güncelleme: 11-08-2023 10:57:42

Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu Tamer Karadağlı Kımdir?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları yayımlandı. Karara göre Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu.
Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü oldu Tamer Karadağlı Kımdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bürokraside yeni atamalar yapıldı. Karara göre; Oyuncu Tamer Karadağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne atandı.

"İNANIYORUM Kİ ÖNEMLİ İZLER BIRAKACAK"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle, Bakanlığımıza Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü olarak atanan yol arkadaşım, kardeşim Selim Terzi'yi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne atanan Tamer Karadağlı'yı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. İnanıyorum ki tiyatro sahnesinde önemli izler bırakacak ve kültürel mirasımıza değer katacaktır" ifadelerine yer verdi.

Tamer Karadağlı, 24 Mayıs 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Aslen Kars Sarıkamışlıdır. İlkokula başlamadan önce ailesi ile birlikte ABD'ye yerleşen Tamer Karadağlı, İlköğrenimine Amerika'da başladı, Lise yıllarına kadar Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye döndü ve TED Ankara Koleji'ne yazıldı.

Kendi deyimiyle, Türkiye'ye geldigi ilk yıllar biraz zor geçti ve dayanamayıp Amerika'ya döndü. Karadağlı lise son sınıfta Türkiye'ye kesin dönüş yaptı ve Çankaya Lisesi'nden mezun oldu. Sinema sevdası o yıllarda başladı. Daha sonra Bilkent Üniversitesi Sahne ve Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi

İlk kez bir filmde 1993 senesinde oynadı. TRT'de yıllarca oynayan 'Ferhunde Hanımlar' dizisinde Dr. Selçuk rolü ile ünlendi. Üniversite yıllarında başladığı dublaj işini de başarı ile devam ettirdi. Robert De Niro, Marlon Brando'nun gençliği, Al Pacino, Antonio Banderas, Michael Madsen, Kevin Kostner, Clint Eastwood, Mel Gibson, George Clooney gibi sanatçıları seslendirdi

1200 bölüm süren 'Ferhunde Hanımlar' dizisindeki Dr. Selçuk rolünden sonraki en önemli işi bir döneme damga vuran 'Çocuklar Duymasın' isimli TV dizisindeki Haluk rolüydü. İyi seviyede İngilizce bilen Tamer Karadağlı, 8 farklı İngilizce lehçesini konuşabilmektedir. Tamer Karadağlı, 2002 senesinde evlendiği Arzu Balkan ile2007 senesinde boşandı. 2 Temmuz 2006'da kızları Zeyno dünyaya geldi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI