25-10-2023 09:35:41 Son Güncelleme: 25-10-2023 10:25:41

Bursa İnegöl'ün cadde ve sokakları sil baştan

Bursa İnegöl'ün cadde ve sokakları sil baştan
Bursa İnegöl'ün cadde ve sokakları sil baştan

Bursa'nın İnegöl ilçesinde altyapısı tamamlanan bölgelerde asfalt çalışmalarına hız veren yerel belediye, 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltını tamamen yeniledi. Toplamda İnegöl Belediyesi 24, Bursa Büyükşehir Belediyesi ise 11 km olmak üzere 35 km asfalt yapıldı.

BURSA (İGFA) - Bursa'da İnegöl’ün 50 yıllık sorununu çözecek altyapı çalışmalarında birinci etap tamamlandı. İkinci etap çalışmaları ise Alanyurt bölgesinde devam ediyor.

Bir yandan altyapı çalışmaları sürerken, bir yandan da altyapının tamamlandığı bölgelerde asfalt çalışmaları başladı. Merkez mahallelerde altyapısı tamamlanan bölgelerde bugüne kadar 7 mahallede 29 cadde ve sokağın asfaltı yenilendi. İnegöl Belediyesi 24 km, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 11 km olmak üzere toplamda 35 km asfalt uygulaması yapıldı.

Kazılar sonrası asfalt yama ile geçici olarak düzenlenen sokaklar, bu çalışmayla freze ile yapılan kazıma işlemi sonrası komple asfaltlanıyor. İnegöl’ün cadde ve sokaklarının sil baştan yenilendiği çalışmalar Hamidiye Mahallesinde devam ediyor. Son olarak bölgede; Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda asfalt kaplama çalışmasına başlandı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, devam eden asfalt çalışmalarını beraberindeki heyetle birlikte yerinde inceledi. Burada bir açıklama yaparak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Taban, “Bugün Hamidiye Mahallemizde devam eden asfalt çalışmalarımızı yerinde inceliyoruz. Bu dönem açıkçası altyapı çalışmaları ağırlıklı geçen bir dönem oldu. Bundan sonraki yıl da benzer şekilde altyapı çalışmaları devam ediyor olacak. Çünkü bu bir ihtiyaç. Bu ihtiyaçları karşılamak adına da gerek Büyükşehir Belediyemizin katkıları, destek ve çabalarıyla gerek İnegöl Belediyemizin gayretleriyle çalışmalar ortaya koyuyoruz” dedi.

SOKAKLAR BÜTÜNÜYLE KAPLANIYOR

Kazılar sonrası yapılan asfalt yamalarının geçici çalışma olduğunu hatırlatan Başkan Taban, şöyle devam etti: “Hamidiye Mahallemizde biliyorsunuz daha önce içme suyu hatlarımızı geçirdik. O gün kısmi olarak yapılan asfalt yamalarının ardından bugün artık sokaklarımızı bütünüyle kaplıyoruz. Bazı sokaklarda zemin değişimi olarak asfalt kaplama yapıyoruz bazı sokaklarda da zemin değişimine girmeden freze yöntemiyle ince bir miktarını kazıyarak o alanı tekrar kaplıyoruz. İkisi de farklı farklı çalışmalar ve maliyetlerle gerçekleşiyor" dedi.

Başkan Taban, asfalt çalışmalarının şu an Hamidiye Mahallesi Kurtuluş, Yarış, Işık, Hacımolla, Pazar ve Barış sokaklarda gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, "Toplamda 6 sokağımızın uzunluğu 2140 metre. Toplamda da 4 milyon gibi bir maliyeti var bu çalışmanın. Bittiğinde güzel oluyor. Vatandaşlarımızın da memnun olduğunu görüyoruz. Başlangıçta kazılarla beraber yaşanan zahmet, asfalt kaplamasıyla mutluluğa dönüşüyor. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da tüm hemşerilerimizden özür diliyorum. ancak bu çalışma ancak bu şekilde yapılabiliyor. Bu çalışmaların devamı da gelecek. Daha önce Kemalpaşa, Süleymaniye ve farklı alanlarda bu çalışmaları yaptık. Bugün de burada devam ediyoruz. İnşallah mevsim şartlarının elvermesiyle olabildiğince bu çalışmalar devam edecek" diye konuştu.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI