09-03-2024 13:56:36 Son Güncelleme: 10-03-2024 01:00:36

Ardahan'da Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri katıldı
Ardahan'da Dünya Kadınlar Günü kutlaması yapıldı

Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezinde düzenlenen programa Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar'ın yanı sıra Damal Bebeği'nin annesi olan FidanAtmaca, Halk Eğitim Merkezi Kadın Usta Öğreticileri ve kurum müdürleri katıldı

Vali Hayrettin Çiçek, Türk ve İslam medeniyetlerinde kadının her zaman olabilecek en üst mertebede yer edindiğini belirterek şunları söyledi: "Eski Türk kültüründe kadının yeri olabilecek en üst noktadadır. Hatta zaman zaman kadının sözü ve değerinin, erkeğin sözü ve değerinin çok daha üzerinde olduğunu biliyoruz. İslam kültüründe de yine kadının yeri çok ayrıdır. Peygamber Efendimiz, Peygamberlik görevini alınca ilk icraatlarından birisi olarak kadınların haklarını tesis etmek olmuştur. Dolayısıyla Türk töremiz ve İslam medeniyetimiz, kadının vicdanıyla, kişiliğiyle kimlik vermekte ve el üstünde tutmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği değerde keza öyle. Batıda henüz kadınların hiçbir hakkı yokken, Türkiye Cumhuriyetinde bu hak tanınmıştır. Bugün ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadının parlamentoda temsiliyle alakalı atmış olduğu çok önemli adımlar var. Bugüne geldiğimizde çok sayıda Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı kadınlarımız görev yapmaktalar. Gerek parlamentoda, gerek bürokrasinin üst noktalarında ve üst yargı organlarının başında kadınlarımızın gayet başarılı görevlerde bulunduklarına şahitlik ediyoruz. Bugün ülkemizde kadına verilen değerin, kıymetin her geçen gün daha da arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü kadınlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Başta şehit anneleri, eşleri ve aileleri olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarımın ve Ardahanlı hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.

AK Parti Belediye Başkan Adayı Yunus Baydar ise,"Sevgi, şevkat ve merhametiyle dünyamızı güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

Kadın hemşehrilerimizle bir ara gelmek onlarla sohbet çok güzeldi. Allah nasip ederse 31 Mart 'da emaneti geri aldığımızda onlar için hem istihdam anlamda, hemde sosyal ve kültürel anlamda hayata geçirmek için üstünde çalıştığımız çok güzel projelerimiz var." diye konuştu.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI