18-09-2022 21:35:37

Ardahan Haberi: Göle ye Yapılacak Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Göle ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatının desteğiyle yapımına başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının temeli düzenlenen tören ile atıldı
Ardahan Haberi: Göle ye Yapılacak Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Göle ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatının desteğiyle yapımına başlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Spor tesisleri bölgesinde yapımına başlanan yüzme havuzu inşaatının başlaması dolayısıyla temel atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Öner, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Haluk Koç, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Ramazan Yiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilent Akar, kurum müdürleri ve sporcu gençler katıldı.

Törende konuşan Vali Hüseyin Öner, ilimizde yapılan Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları hakkında detaylı bilgi aktardı, ardından şunları söyledi: “Ülkemiz dünyada en genç nüfus yapısına sahip ülkelerden biri konumunda. Elbette genç ve dinamik nüfus yapısına sahip olmak çok önemli bir avantaj ancak daha önemlisi bu genç nüfusu akademik anlamda, değerler eğitimi anlamında, sportif, sanatsal ve kültürel anlamda iyi eğitmek, iyi yetiştirmek gerekir. Ülkemizde bu yönde olumlu gidişatın söz konusu olduğunu görmekteyiz. İlimiz Ardahan ölçeğinde de bunu yaşamaktayız. Zira devletimiz, gençlerin bu doğrultuda yetişmesi noktasında tüm imkanlarını ortaya koymakta, sportif yatırımların sayısı her geçen gün hızla artmaktadır. Bugün temelini hep birlikte attığımız Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu da bunun örneklerinden biridir. Burada gençlerimiz, çocuklarımız hem spor yapacak hem sportif etkinlik anlamında yeni kazanımlar elde edecekler. Hizmete açacağımız günü şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz. İlimize, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Batıda ne varsa, doğuda da aynısı olacak’ söylemini örnek göstererek, Ardahan’da her geçen yıl yeni yatırımların yapıldığını dile getirdi ve yüzme havuzunun Göleli gençler ve sporcular için hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yüzme havuzunun temeli atıldı, Vali Hüseyin Öner, törene katılan sporcu gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI