12-03-2024 16:42:07

Göleli Didem Yılmaz TÜBİTAK bölge birincisi oldu

Ardahan Göle Bedirhan Bey İmam-Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Programı Proje Okulu öğrencisi Didem Yılmaz, “Ardahan Göle İlçesine Bağlı Köylerin Alternatif Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi" projesiyle 307 proje arasında birciliği elde etti.
Göleli Didem Yılmaz TÜBİTAK bölge birincisi oldu

Daha okul sıralarında memleketin sorunlarına duyarsız kalmayan Ardahan'ın Göle ilçesi Bedirhan Bey İmam-Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Programı Proje Okulu'ndan okuyan 12. sınıf öğrencisi didem Yılmaz, Ardahan'ın göç sorunun çözümüne yönelik yapmış olduğu alternatif turizm projesi ile Erzurum'da yapılan TÜBİTAK yarışmasında bölge birincisi oldu.

Yılmaz, ilçenin 49 köyünü gezerek zengin yönlerini ön plana çıkardı. Bu zenginliklerin alternatif turizm kapsamında değerlendiren Yılmaz, her köyün kendine özgü bir özelliği olduğunu belirterek şunları söyledi, "Bir gün coğrafya dersi işlediğimiz sırada aklıma Göle'nin göç sorununu alternatif turizm projeleriyle çözebileceğimiz geldi. Öğretmen ve öğrenci arkadaşlarıma anlattım. Herkes çok beğendi. Daha sonra köyleri gezdim, her köyün kendine has bir özelliği ve güzelliği olduğunu keşfettim. Bunun üzerine rehber öğretmenimle proje yaptım. Örneğin bir köyümüz var kendine has bir manzarası kışın kar altında adeta bir görsel şölen oluşturuyor. Yeni evlenen çiftler fotoğraf çekmek için buraya geliyor. İyi bir tanıtım ile Türkiye'de ve hatta dünyada turistler gelebilir. Buna benzer çok çeşitlilik içeren turistik köylerimiz var. Amacımız bunları ortaya çıkarmak ve TÜBİTAK Türkiye birincisi olmaktır" dedi.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI