09-08-2023 19:00:00

Güven Karakoyun, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sekreterliğine atandı.

28. AK Parti Ardahan Milletvekili adayı Güven Karakoyun, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sekreterliğine atandı
Güven Karakoyun, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sekreterliğine atandı.

28. dönem AK Parti Ardahan Milletvekili adayı Güven Karakoyun, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sekreterliğine atandı. 

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde AK Parti’den 28. Dönem 2. Sıra Milletvekili adayı olan Ardahan’ın tanınmış imamlarında Güven Karakoyun, Ardahan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi sekreterliğine atandı. Ardahan'ın sevilen isimlerinden Güven Karakoyun, seçim sürecinde gece-gündüz demeden çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayarak AK Partinin seçimlerde birinci parti çıkmasında büyük rol oynamıştı.

Güven Karakoyun Kimdir?

1969 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinin Kuytuca (Şeki) köyünde dünyaya geldi. İlköğretimini aynı köyde tamamladı. İki yıl Göle Kur’an kursunda okudu. 1990 yılında Erzurum İmam-Hatip lisesinden mezun olduktan sonra 1992 tarihinde Çıldır İlçesi Kenardere Köyünde İlk İmam-Hatiplik görevine başladı. Daha sonra sırasıyla Göle/Dedeşen Köyü, Göle/Merkez, ve Ardahan Merkez Camiinde İmam Hatiplik görevlerini başarıyla yürüttü. Görev yaptığı süre içerisinde Hacı ve Umreye giden vatandaşlara Sudi Arabistan’da yıllarca rehberlik etti. Bir yandan görevini layıkıyla ifa ederken diğer yandan da sırasıyla İlahiyat/Önlisans, sonra Lisans/Uluslararası İlişkileri bitirdikten sonra Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimleri Yüksek Lisansı kazandı. Yayına hazır durumda olan 1. Kapitalist sisteme karşı alternatif iktisat sistemi, 2. üç büyük semavi din olan Musevilik, Hristiyanlık ve İslam karşılaştırmalı ekonomik sistem, 3.Ne kaynaklar kıt nede ihtiyaçlar sınırsız üç tane makalesi bulunmaktadır. Evli ve Üç çocuk babasıdır. AK Partiden 28. Dönem Ardahan 2. Sıra Milletvekili adayı oldu.

 

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI