15-05-2023 20:28:22

Ardahan da 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında Balık av yasağı başladı

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklama ile su ürünleri avcılığına yasak getirildi.
Ardahan da 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında Balık av yasağı başladı

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklama " 5/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/20)’in 36. Maddesi (ç) bendine göre İlimizde sınırları içerisinde yer alan göl, gölet, akarsu ve kollarında 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında Sazangiller av yasağı bulunmaktadır.

     5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2020/21) ’in 11. Maddesine göre Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlısu kefali(akarsular hariç) Diğer türler 15 Mayıs-15 Ağustos tarihleri arasında av yasağı bulunmaktadır.

Bu tarihler arasında, avlanılması yasak olan su ürünlerinin satışı, nakli ve imalatta kullanılması da yasaktır.

Av yasağının başladığı tarihten itibaren, avlanması yasak olan türleri satış ve toplu tüketim yerlerinin tesisin bulunduğu yerdeki İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurarak yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde stok tespiti yaptırmaları ve 22.05.2023 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekmektedir. 15 Ağustos' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yasak türleri avlayan veya satan balıkçılara idari para cezası ile yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır.

İlimizin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesine önemli katkısı olan su ürünlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünden alınan bu tedbirlerin başarılı olması için av yasağı döneminde balıkların avlanması, nakli ve satışını yapan şahısları gören vatandaşlarımızın en yakın Belediye Zabıta Amirliğine, İl Emniyet Müdürlüğüne, İl Jandarma Komutanlığına, İl ve İlçe Müdürlüklerine bildirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermelerini beklemekteyiz" ifadeleri yer aldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI