28-09-2022 15:12:40

Ardahan Haberi: Göle de Evlerinde hasar oluşan vatandaşlar için çadır kuruldu 500 bin TL Acil Ödenek ayrıldı

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinde yıkım ve çatlaklar olan vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi
Ardahan Haberi: Göle de Evlerinde hasar oluşan vatandaşlar için çadır kuruldu 500 bin TL Acil Ödenek ayrıldı

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından evlerinde yıkım ve çatlaklar olan vatandaşlar geceyi dışarda geçirdi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, depremde hasar oluşan köylerde incelemelerde bulundu. Vatandaşların mağdur olmaması için her türlü tedbirin alınacağını belirten Vali Öner, hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. Depremde ahırlarda yaşanan yıkım nedeniyle bazı köylerde hayvanlar açık alanlara alındı. Evlerde hasar oluşan vatandaşlar için çadır kuruldu.

Göle’deki depremde binadan başına tuğla düşen bir kişi yaralandı

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremde binadan başına tuğla düşen bir kişi yaralandı.
Göle’de saat 17.08'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çullu köyünde deprem anında dışarıda olan bir vatandaşın başına binadaki tuğla düştü. Yaralanan vatandaş olay yerine çağrılan ambulansla Göle Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Erzurum’dan Ardahan’a yardım ekibi

Erzurum'dan 5 büyüklüğündeki deprem sonrasında Ardahan’a ekip gönderildi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Ardahan'ın Göle ilçesinde meydana gelen ve Erzurum’da da hissedilen deprem sonrası komşu il için hemen harekete geçti. Toplam 3 araç ve 14 personelle yardım için yola çıkan ekipler Ardahan’da yıkım olan bölgelerde görev yapacak.

AFAD: “Ardahan’daki deprem sonrası biri 4 olmak üzere toplamda 29 artçı olmuştur”

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), Ardahan’daki deprem sonrası biri 4 büyüklüğünde olmak üzere toplamda 29 artçı deprem olduğunu duyurdu.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ardahan’ın Göle ilçesinde saat 17:08’de 5,0 büyüklüğünde ve 7 km derinlikte bir deprem meydana gelmiştir. En yakın yerleşim yerleri Göle ilçesine bağlı Çullu, Küçük Altınbulak, Koyunlu, Kuytuca ve Esenyayla köyleridir. Deprem sonrası biri 4,0 olmak üzere, toplamda 29 artçı deprem olmuştur. An itibarıyla depremin meydana geldiği bölgelerden 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplamda 60 ihbar ulaşmıştır. 112’den alınan bilgilere göre depremde 2 evin duvarı çökmüş, 3 kişi yaralanmıştır. Bölgede yürütülen çalışmalara destek vermek üzere Başkanlığımızdan 1 Daire Başkanı ile 2 personel görevlendirilmiştir. Erzurum ve Kars AFAD İl Müdürlüklerimizden ekipler olay yerine gönderilmiştir. Tarama çalışmaları ilgili kurumlarla koordineli olarak devam etmektedir. Etkilenen bölgede oluşabilecek barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili birimlerle planlama yapılmaktadır. Türk Kızılay tarafından 1 ikram aracı ile 9 personel bölgede görevlendirilmiştir. Olay bölgesine 500.000 TL acil yardım ödeneği aktarılmıştır” denildi.

Esnafın deprem sırasında kaçma anı kamerada

Ardahan’ın Göle ilçesinde meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depreme iş yeri önünde sohbet ederken yakalanan esnafın kaçma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Ardahan’ın Göle ilçesinde yaşanan 5.0 büyüklüğündeki depremde yaşanan panik anları güvenlik kamerasına yansıdı. İş yeri önünde sohbet eden esnaf depremle birlikte sokağa doğru kaçmaya başladı. Büyük panik yaşayan esnaf bir iş yerinin kameralarınca görüntülendi. Öte yandan bir iş yerinde devrilen raflarda güvenlik kameralarına yansıdı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI