16-11-2022 19:32:49

Ardahan Haberi: Ardahan da Çocuk İşçi Çalışmasına Sıkı Denetim

Ardahan’da çocuk işçi çalıştırılmasının önlenmesine yönelik denetimler yapılıyor. Denetimlerde çocuk işçi çalıştırılmamasının önemine dikkat çekiliyor.
Ardahan Haberi: Ardahan da Çocuk İşçi Çalışmasına Sıkı Denetim

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün çocuk işçiliğinin önlenmesine, çocuk işçi çalıştırılmaması konusunda halkın bilinçlendirilmesine ve tespit edilmesi durumunda çocuk işçilerin aile yaşantısı, sosyoekonomik durumu, eğitim ve sağlık durumlarının incelenmesi ve bu doğrultuda çocuğun yüksek yararı gözetilerek çocuğun durumuna uygun yönlendirilme yapılması amacıyla her ay düzenli olarak Ardahan’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda "Sokakta Çalıştırılan Çocukların Tespiti" kapsamında çalışmalar yürütülüyor.

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu, İŞKUR ve Ardahan Çocuk Şube Müdürlüğü personellerinden oluşan ekip, çocuk işçiliğini önlemek amacıyla denetimlerde bulunuyor.

Önemli bir sorun olan çocuk işçiliğine karşı yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, sokakta çalıştırılan çocukların tespiti ve çocuk işçi çalıştırılmamasının önemi konusunda işyerlerini ziyaret ederek denetim ve bilgilendirmeler yapıyor. Ayrıca vatandaşların yoğun olarak bulunduğu park, bahçe, cadde ve sokaklarda gerekli kontrol ve denetimler yapılıyor. Yapılan denetim ve kontrollerde herhangi bir çocuk işçiye rastlanılmadığı bildirildi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI