02-01-2024 18:05:32

Ardahan’da Pençe-Kilit Harekâtı şehitleri ve Filistin için yürüyüş düzenlendi.

Ardahan Üniversitesi tarafından Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 askerimizi anmak ve Filistin’de çocuk, yaşlı, kadın ve hasta demeden binlerce Müslümanın katledildiği Gazze operasyonunu protesto etmek için yürüyüş düzenlendi.
Ardahan’da Pençe-Kilit Harekâtı şehitleri ve Filistin için yürüyüş düzenlendi.

Rektörlük önünde başlayan ve Hoca Ahmet Yesevi Camiinde sona eren yürüyüşe; Rektör Prof. Dr. Mehmet Biber, Genel Sekreter Kubilay Aras, akademik-idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşün ardından şehitler ve Gazze operasyonunda hayatını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okundu ve gıyabi cenaze namazı kılındı.

Rektör Biber, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 askerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle andığı konuşmasında şunları söyledi: “Tarihin her döneminde çeşitli yöntemlerle ülkemizin önünü kesmeye çalıştılar ancak çok şükür bunu başaramadılar, başaramayacaklar. Selçukluda başaramadılar Osmanlıda da başaramadılar.

Şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu topraklarda aziz milletimiz var olduğu sürece; bayrak inmeyecek, ezanlar susmayacak. Gençler, ülkemizin bekası için var gücünüzle çalışın, bilgili ve bilinçli olun. Müslüman ve mazlum Filistinli kardeşlerimizi destekliyor ve bu vahşeti kınıyoruz. Medeniyetten söz eden Batılı devletlerin hepsi bu soykırıma ne yazık ki sessiz kalıyor. İsrail’in gerçekleştirdiği bu vahşeti kınıyor ve lanetliyoruz.”Program, çorba ikramının ardından sona erdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI