15-12-2022 20:02:20

Ardahan Haberi: Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine arabuluculuk semineri verdi

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerini arabuluculuk konusunda bilinçlendirmek amacıyla ARTSO toplantı salonunda arabuluculuk semineri düzenledi
Ardahan Haberi: Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyelerine arabuluculuk semineri verdi

Toplantı öncesi konuşan ATSO Başkanı Çetin Demirci, "Odamız kamu yararına yaptığı birçok çalışmaların yanı sıra eğitim ile etkinliklere de uzun zamandır önem vermekte ve bu hususta girişimlerde bulunmaktadır. Son zamanlarda ülkemizde iş dünyasında önemli bir boşluğu dolduran, iş dünyasında hukuksal uyuşmazlıkları dava öncesinde çözerek hem yargımıza ve hem de iş dünyamıza alternatif ve pratik yöntemler sunan arabuluculuk sisteminin yararına inanan bir Oda olarak bu seminerin üyelerimize önemli bir yarar sağlayacağı inancındayım. Odamız bünyesinde kurmayı planladığımız arabuluculuk merkezi öncesi bu seminerin odamıza ve üyelerimize değer katacağını düşünüyor, bizi kırmayarak ağır iklim koşullarında Ardahan'a gelen Sayın Arb.Av. Metin Öztürk'e ve katılımları için değerli oda üyelerimize ve katılımcılara içten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Açılış konuşmasını takiben Arb.Av.Metin Öztürk tarafından verilen seminerde arabuluculuk sisteminin tarihçesi, yararları, günümüz koşularında uygulanabilirliği, günümüzde iş dünyasında hukuksal uyuşmazlıklara sunduğu alternatif çözüm yolları ve arabuluculukla ilgili diğer konularda önemli bilgiler verildi. İlgi ile izlenen seminerin sonunda katılımcılardan özellikle kiracı-ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar, kira sözleşmesi ve işçi-işveren arasındaki uyuşmazlıklarla ilgili birçok soru yöneltildi.

Soruları detaylı bir şekilde yanıtlayan Arb.Av.Metin Öztürk seminerin sonunda "Bu eğitim ve seminer etkinliklerinin bölgemizin ve ülkemizin meslek odaları ve ilgili kuruluşlarda yaygınlaşması en büyük dileğimizdir. Katılımcılara göstermiş oldukları ilgiden ötürü teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıya ATSO üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI