04-12-2019 13:14:41 Son Güncelleme: 04-12-2019 13:20:41

Engelliler Günü Ardahan da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Ardahan da 03 Aralık Dünya Engelliler Günü, Vali Mustafa Masatlı ve Eşi Esra Masatlı da katıldığı çeşitli etkinliklerle kutlandı
Engelliler Günü Ardahan da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Ardahan da 03 Aralık Dünya Engelliler Günü, Vali Mustafa Masatlı ve Eşi Esra Masatlı  da katıldığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ile Özel Eğitim ve İş Okulu’nda ki etkinliklerde, merkezden faydalanan engelli bireylerimiz çeşitli müzik ve tiyatro gösterileri yaptı. Sunulan gösterileri beğeniyle izlendi.

Engellilerin engel tanımayan etkinliğinde konuşan Vali Mustafa Masatlı, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan karar ile 03 Aralık tarihinin, 'Dünya Engelliler Günü' olarak kabul edilmesiyle birlikte, engelli bireylerimize yönelik farkındalığın arttırılması, topluma karışmalarının önünün açılması anlamında önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Vali daha sonra şöyle konuştu:                                

“Bizim binlerce yıllık geleneğimizde “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışı vardır. Bu anlayışın bir gereği olarak ülkemiz son yıllarda çağ atladı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her insana ulaşma hedefiyle oluşturulan sosyal politika ve Devletimizin 2023 hedefleri doğrultusunda, dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz engelli vatandaşlarımıza daha çok önem vermekte, onların her türlü ihtiyaçlarına yönelik yeni adımlar atmakta ve toplumla iç içe olmaları için her imkan sağlamaktadır. Engelli bireylerimize yönelik son yıllarda mevzuatlarımızda da çok ciddi değişiklikler yapıldı. Bu anlamda ülke olarak çok güzel noktalara geldik. Devlet olarak, rehabilitasyon merkezlerinde tedavi, evde bakım hizmetleri, engellilerimize her türlü imkan sağlanması yanında, engelli ailelerimize bakım maaşı verilmesi gibi hizmetler konusunda 16, 17 yıl önce hayal edemediğimiz noktalara gelindi. İlimizde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza ait Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezimiz aktif olarak hizmet vermekte, inşaatı tamamlanan huzur evi binası ise kısa bir süre içerisinde hizmete açılacaktır. Yine engelli bireylerimize yönelik Milli Eğitim Bakanlığımıza ait Özel Eğitim okulumuzda tam donanımlı eğitim-öğretim vermektedir. Valiliğimiz koordinasyonunda yürütülen Engelleri El Ele Aşalım Projesi, Mutlu Çocuk Bahçesi Projesi ve diğer projelerle de engellilerimizle yakından ilgileniliyor, onlarla pek çok etkinlik yapıyoruz. Allah herkese sağlıklı bir ömür yaşamayı nasip etsin ama şunu da biliyoruz ki hayat var olduğu müddetçe sıkıntılar, sorunlar, engeller ve kazalar hep var olacaktır. En sağlıklı olanımızın bile bu merkezlere muhtaç olabileceğini unutmamamız lazım. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza acıma duygusuyla yaklaşmamalıyız.  Onların hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmeleri için yaşamlarını kolaylaştırmalı, onların yaşamında yer almalı, onları da hayatın içine katmalıyız. Şunu unutmamalıyız ki, engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmalarını sağlamak ve toplumun bir parçası olduklarını hissettirmek lütuf değil, büyük bir erdemliliktir. Engelli bireylerimizin toplumsal hayata katılmaları ve toplum içerisinde kendilerine yer bulmalarının, ülkemiz ve milletimiz adına büyük bir kazanım olacağı da unutulmamalıdır. Devletimiz engelli vatandaşlarımıza her imkanı sağlarken, bu imkanları engelli vatandaşlarımıza sunan yöneticisinden, temizlikçisine kadar herkese teşekkür etmek istiyorum. Burada ki mesai, zaten fedakârlık gerektiren, fedakârlık olmadan yürütülmesi zor bir görevdir. Çünkü burada görev yapmak, daha fazla özveri, şefkat ve fedakârlık gerektiriyor. Bu duygularla, engellerin kaldırıldığı bir dünya temennisiyle, bedenindeki engeli kendisine engel olarak görmeyip, toplumsal hayata devam eden engelli vatandaşlarımızın bu özel gününü kutluyor, sağlıklı ömürler diliyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali ve eşi, program sonunda çeşitli yarışmalarda dereceye giren engellilerimize ödüllerini verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum

  Diğer Haberler

YUKARI