14-11-2023 10:46:20 Son Güncelleme: 14-11-2023 10:55:20

Göle Kadın Meclisi okumak isteyen kızların umudu oldu.

Göle Kadın Meclisi bu yıl kız çocuklarına verilen burs miktarını yüzde yüz artırarak 70 öğrenciciye burs verdi.
Göle Kadın Meclisi okumak isteyen kızların umudu oldu.

Ardahan'ın Göle ilçesinde kadınların bir araya gelerek oluşturdukları Göle Kadın Meclisi okumak isteyen kızların umudu oldu. Her yıl düzenli olarak verilen burslar bu yılda ihtiyacı olanlara ulaştı.

Göle Kadın Meclisi olarak kız çocuklarının okumasına büyük önem verdiklerini anlatan Başkan Türkan Deli, yaptığı açıklamada;

"2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde Göle Kadın Meclisi olarak, öğrenci burs miktarını yüzde 100 artırarak 70 öğrencimizin 1.donem bursunu yatırmış bulunmaktayiz. Gerek Göle Kadın Meclisi, gerekse Göleli Kadınlar Kooperatifi olarak hem kadın istihdamı hem kardelenlerimize burs imkanı sağlamak için; Tiyatro oyunu, tanıtım günleri, kooperatiften gelen burs katkısı, kermesler, yöresel ürün satışlarından elde edilen gelirden burs için ayrılan katkı, ayrıca duyarlı ve eğitim gönüllüsü hemşehrilerimizin bizlere sunduğu destekle öğrenci burslarımızı söz verdiğimiz gibi 2017 yılından bu güne kadar 425 öğrenciye ara vermeden burslarını yatırdığımızı sizlerle paylaşmak istedik.

Değerli hemşerilerimizin güvenini kazanmak ve bir nebze de olsa öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmekte ve gururlandırmaktadir. Eğitim gönüllüsü hemşehrilerimize emeği geçen üyelerimize ve katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür eder saygılarımızı sunarız." dedi.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI